Μαζί με τον πρωθυπουργό θα ταξιδέψει ο στουρνάρας για το δείπνο της λαγκάρντ

Ενδιαφέρουσα πληροφορία που ενισχύει το σενάριο περί παραμονής του Γ. Στουρνάρα στην ηγεσία της ΤτΕ δημοσιεύει σήμερα ο “Βηματοδότης“. Την αναδημοσιεύουμε ολόκληρη:

Η νέα σιδηρά κυρία της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ θέλησε να τιμήσει τον αποχωρούντα επίτροπο Μπενουά Κερέ με ένα δείπνο 180 και πλέον ατόμων στην τραπεζαρία της ΕΚΤ

στη Φρανκφούρτη. Ο μόνος πολιτικός που προσκάλεσε είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο ο Κερέ είχε άριστες σχέσεις από την περίοδο που γινόταν η διάσωση της Ελλάδος στην ευρωζώνη. Ετσι ο Πρωθυπουργός θα πάει για λίγες ώρες στη Φρανκφούρτη, θα έχει μια κατ’ ιδίαν συνάντηση με την κυρία Λαγκάρντ (θα συζητήσει και το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, όπως μαθαίνω) και θα τον συνοδεύσουν ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας και ο σύμβουλός του επί ευρωπαϊκών θεμάτων Δ. Μητρόπουλος, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τον Κερέ από το καλοκαίρι του 2012.

Στο δείπνο θα παρακαθήσουν όλοι οι κεντρικοί τραπεζίτες, και βεβαίως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος, όπως με πληροφορούν από την ΤτΕ, θα ταξιδέψει με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο. Από την ΕΚΤ μου λένε ότι προσκάλεσαν στο δείπνο και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, πλην όμως δήλωσε ευγενέστατα πως δεν μπορεί να παραστεί. Και επειδή η ΕΚΤ δεν ήθελε να μην υπάρχει έστω και ένας Συριζαίος στο δείπνο, προσκάλεσε εν συνεχεία τον Γ. Χουλιαράκη, ο οποίος και αυτός τους δήλωσε πως δεν μπορεί να παραστεί. Κρίμα, γιατί θα είχαν την ευκαιρία Σταϊκούρας και Στουρνάρας να τα πουν, έστω και στη Φρανκφούρτη, με τον κ. Τσακαλώτο.

Keywords
Τυχαία Θέματα