ΚΥΝΗΓΑΕΙ 11,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ

15:33 2/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Στη συγκέντρωση 11,8 δισ. ευρώ στο διάστημα μέχρι και το 2013 στοχεύει η κυβέρνηση, που ανακοίνωσε σήμερα τα βασικά σημεία του προγράμματος για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι συναρμόδιοι υπουργοί...
(Οικονομικών, Δικαιοσύνης, Περιφ. Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη), προτεραιότητα δίνεται στον εντοπισμό μεγαλοκαταθετών του εξωτερικού, για τον οποίο η Ελλάδα βρίσκεται σε
διαπραγματεύσεις με την Ελβετία. Συγκεκριμένα εξετάζεται το ενδεχόμενο σε συνεργασία με τις ελβετικές αρχές να φορολογηθούν οι καταθέσεις που διατηρούν Ελληνες υπήκοοι στις τράπεζες της συγκεκριμένης χώρας, ενώ παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται λίστες με ονόματα Ελλήνων πολιτών που διατηρούν καταθέσεις στο εξωτερικό.
Οπως έγινε γνωστό, τα ονόματα όσων έχουν οφειλές προς την Εφορία θα δημοσιοποιούνται στο διαδίκτυο, ενώ στη δέσμη μέτρων περιλαμβάνονται επίσης:
* Η εγκατάσταση νέων ταμειακών μηχανών οι οποίες θα έχουν online σύνδεση με την Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) και το Taxisnet.
* Η εγκατάσταση συστήματος εισροών-εκροών για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας στα καύσιμα.
* Η σύσταση επιτροπής για την κατάργηση του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ)
* Η κωδικοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας στα τέλη του 2012.
Keywords
Τυχαία Θέματα