ΚΡΑΥΓΗ ΑΓΩΝΙΑΣ : ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ... ΧΤΕΝΙΖΟΝΤΑΙ!

Του Σωτήρη Μ. Τζούμα
Η Ελλάδα ποτέ δεν είχε μία ενιαία και ολοκληρωμένη εξωτερική πολιτική,για κανένα εθνικό θέμα! Mε εξαίρεση το Αιγαίο και τις πάγιες διεκδικήσεις της Τουρκίας, στις οποίες εμείς πάντα υπαναχωρούσαμε, τα υπόλοιπα εθνικά θέματα, λες...
και δεν υπήρχαν!
Αντιθέτως, κάθε τι που αναφύετο, το αντιμετώπιζαν ad hoc, οι εκάστοτε κυβερνήσεις και μάλιστα εντελώς πυροσβεστικά και χωρίς προοπτική
μέλλοντος!
Δεν χαράχθηκε ποτέ μία συγκεκριμένη στρατηγική, που να εφαρμόζεται πιστά από τους κυβερνώντες.
Η αμφισβήτηση για παράδειγμα, της Μακεδονίας από τους Σκοπιανούς, δεν προέκυψε ως δια μαγείας, μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και την πτώση του Τίτο. Ήταν παλιά διεκδίκηση των ανιστόρητων γειτόνων που τεχνιέντως υποκρύπτετο!
Και δεν είναι το μόνο!
Παρά την ανησυχία, τουλάχιστον εμφανώς, όλων των ελληνικών κυβερνήσεων για όλα τα εθνικά μας θέματα- παλιά, νέα και χρονίζοντα- και την επιτηδευμένη προβολή τους, σε κάθε προεκλογική περίοδο,επί της ουσίας είχαν εγκαταλειφθεί και είχαν αφεθεί στον... αυτόματο πιλότο!
Τα πάντα, χρόνια τώρα, στον τομέα της εξωτερικής πολιτικής κινούνται περιπτωσιολογικά , και οι αποφάσεις παίρνονταν εική και ως έτυχε, κατά τα προσωπικά μικροπολιτικά συμφέροντα των κομμάτων που είναι στην εξουσία και με την ανοχή των τοπικών βουλευτών, που ενώ έβλεπαν και βλέπουν την Ελλάδα να χάνεται και να κατακτιέται από το πόδι ενός ύπουλου αλλά επίδοξου και αμετανόητου κατακτητή, δεν μιλούσαν χάρη της κομματικής πειθαρχίας!
Έτσι φθάσαμε στο σήμερα!
Η Μακεδονία μας και ο κίνδυνος που υπάρχει από το άθλιο ψευτοκρατίδιο των Σκοπιανών δεν είναι μία εμμονή του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου,που κατά τους επικριτές του, θέλει να το παίξει Μακεδονάρχης και γιαυτό ασχολείται με αυτό και μας το υπενθυμίζει ευκαίρως - ακαίρως, στα κυριακάτικα κηρύγματά του, από την ΕΤ3.
Είναι ένα τεράστιο εθνικό θέμα που κάποτε ήταν στην πρώτη προτεραιότητά μας και τώρα υποβόσκει ... για να επανεμφανισθεί ως τετελεσμένο!
Οι ανιστόρητοι και πατριδοκάπηλοι Σκοπιανοί δε θα βάλλουν εύκολα ταφόπετρα, αν δεν τους κόψουμε εμείς τον βήχα!
Οι πολιτικοί μας ελάχιστα ασχολούνται με αυτό, για να μην πω ότι ενοχλούνται κιόλας, όταν το σκαλίζουμε!
Μάλιστα συλλήβδην η Αριστερά, στον τόπο μας, ακολουθεί μία ενδοτική πολιτική, που αν, ο μη γένοιτο, της δοθεί η ευκαιρία να κυβερνήσει θα τα ξεπουλήσει όλα σε... τιμή ευκαιρίας.
Η Αριστερά στην πατρίδα μας, κατά έναν περίεργο τρόπο λειτουργεί με κανόνες εγκατάλειψης της έννοιας του έθνους και της άρνησης της ιστορίας μας!Ίσως γιατί ο ρόλος της, τότε ήταν ύποπτος και εθνικά επιζήμιος!
Και σήμερα η Αριστερά προτιμά να βλέπει τη χώρα μας να χάνεται και να εξανεμίζεται, να εποικίζεται από αλλότριες και αλλόθρησκες φυλές, παρά να αρθρώσει μία λέξη που να κρατηθεί ακμαίο το εθνικό ηθικό και η ιδιπροσωπία μας!
Η Θράκη, η πονεμένη και χιλιοτραγουδισμένη , εδώ και δεκαετίες τώρα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της από το... Κράτος των Αθηνών!
Η ευρύτερη περιφέρεια, με τους έξι νομούς που την περιλαμβάνουν είναι ένα μνημείο ζωντανής εγκατάλειψης!Και πολύ περισσότερο οι τέσσερις νομοί του Έβρου, που από πλευράς εθνικής είναι ευάλωτοι και κινδυνεύουν!
Η άλλοτε μουσουλμανική μειονότητα, τείνει να γίνει πλειοψηφία, όχι απλά διαφορετικών θρησκευτικών αντιλήψεων αλλά κυρίως εθνικών!
Η Θράκη μπορεί τυπικά να ανήκει στην ελληνική επικράτεια, ουσιατικά, όμως,κατοικείται από ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με την ιστορία μας, τη γλώσσα μας, τη θρησκεία μας, τα ήθη και τα έθιμά μας.
Κατοικείται όχι απλά από Έλληνες, μουσουλμάνους στο θρησκευμα, αλλά πολλαπλασιαζόμενους σαν μυρμήγκια, επιδοτούμενους από την Τουρκία κατοίκους, οι οποίοι ακολουθούν καθαρά τον τουρκικό τρόπο ζωής και τις τουρκικές συνήθειες!Η θρησκεία εδώ χρησιμοποιείται ως άλλοθι!
Η Θράκη μας χάνεται σιγά- σιγά.. Το πόδι του κατακτητή βρήκε την κατάλληλη κερκόπορτα για να μπεί!
Και το επίσημο ελληνικό κράτος τι κάνει;;
Τίποτα!
Ενώ θα έπρεπε να λάβει από πολλά χρόνια τα απαραίτητα μέτρα,για την αντιμετώπιση αυτής της καταλυτικής κατάστασης, έχει αφήσει το θέμα στον... αυτόματο πιλότο!
Οι πολιτικοί μας είναι ανύπαρκτοι. Ακόμη και οι ντόπιοι βουλευτές του Έβρου , αυτοί που εκλέγονται για να προστατεύσουν τα συμφέροντα των κατοίκων του, έχουν προσβληθεί από τη νόσο της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης!Τόσο μπορούν, τόσο κάνουν!
Σε λίγο με την ταχύρυθμη αύξηση που έχουν οι μουσουλμάνοι στη Θράκη, ενδεχομένως δεν θα υπάρχει ικανός ελληνικός πληθυσμός για να εκλέξει έλληνα χριστιανό βουλευτή.
Οι τέσσερις Ιερές Μητροπόλεις του Έβρου δίνουν μαρτυρία πίστεως και πατρίδος! Είναι οι ακρίτες -φρουροί της πστρίδος, που αφ´ ενός ευαγγελίζονται τον Χριστό και καταγγέλουν την αγάπη του, αφ´ ετέρου φυλάττουν Θερμοπύλες!
Και συγκεκριμένα: η Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου υπό την δεξιά και εμπνευσμένη οιακοστροφία του Μητροπολίτη Δαμασκηνού, η Μητρόπολη Ξάνθης υπό την καθοδήγηση από το 1995,του Μητροπολίτη Παντελεήμονα , η Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως υπό την πνευματική επιστασία του Μητροπολίτη Ανθίμου και η Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής που μετά τον θάνατο του
Γέροντα Ακρίτα Δαμασκηνού,τελεί υπό χηρεία!
Ολοι οι Μητροπολίτες του Έβρου, μηδενός εξαιρουμένου και στο μέτρο των δυνατοτήτων του ο καθένας, προστατεύουν τα εθνικά ιδεώδη και ομιλούν ευθαρσώς και μετά παρρησίας για Χριστό και Ελλάδα!
Αν δεν υπήρχαν οι Ιερές Μητροπόλεις στον Έβρο με το έργο τους και τους αγώνες τους ,τότε η Θράκη θα είχε παραδοθεί πιο γρήγορα στα χέρια των επίδοξων γειτόνων μας!
Η Θράκη αργοσβήνει!
Οι Έλληνες θα είμαστε σε λίγο μειοψηφία στον τόπο μας! Θα νιώθουμε φιλοξενούμενοι στη Θράκη!
Και το ...κράτος των Αθηνών, τί κάνει;;
Τα έχει αφήσει όλα στα χέρια των επιτήδειων, των ελσφροσυνείδητων, των αδίστακτων και των καιροσκόπων!
Πριν λίγες ημέρες ,που η Εκκλησία μας εόρταζε των Εισοδίων, στην Κομοτηνή, εκλογική περιφέρεια του Υπουργού Εσωτερικών Ευριππίδη Στυλιανίδη, δεν έγινε ο καθιερωμένος σημαιοστολισμός, ούτε η έπαρση της σημαίας ! Κι όταν αποπειράθηκε η εκεί Στρατιωτική Διοίκηση να πράξει σύμφωνα με τα παγίως ισχύοντα, τη σταμάτησε η Περιφέρεια επικαλούμενη μία διάταξη του Υπουργείου Εσωτερικών, στο οποίο προίσταται ο κ. Στυλιανίδης, βουλευτής Ροδόπης!
Έτσι ο κ. Στυλισνίδης έχει αυτή την πανελλήνια πρωτοτυπία: στο νομό όπου εκλέγεται. οι τοπικές αρχές, επικαλούμενες μία απόφαση του Υπ. Εσωτερικών, λειτούργησαν σα να μην είμαστε πλέον Ελλάδα!
Ο Στρατός πήγε να σώσει την κατάσταση, αλλά είναι αδύναμος πλέον να εισακουσθει και να επιβληθεί!
Η Εκκλησία είναι ο μόνος πραχώνας μας για να κρατηθεί όρθια η Θράκη!
Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστοδουλος είχε αντιληφθεί από πολλά χρόνια πριν, την εξέλιξη που θα είχε η Θράκη και γιαυτό επινόησε και εφάρμοσε το επίδομα του τρίτου τέκνου που αποκτούν οι Ορθόδοξες οικογένειες στη Θράκη.Και αυτό σινεχίζεται μέχρι σήμερα, με λαμπρά αποτελέσματα!
Οι ανιστόρητοι τότε, εντός και εκτός Εκκλησίας, φώναζαν και διαμαρτύρονταν για το μέτρο αυτό ,που ήθελε να επιβάλλει ο Χριστόδουλος !
Και τώρα τον ευγνωμονούν και τον μακαρίζουν!
Ακόμη και αυτοί που τον είχαν "σταυρώσει" εντός της Ιεραρχίας ,όταν είχε έλθει προς συζήτηση και έγκριση η πρόταση αυτή, σήμερα παραδέχονται το μεγάλο και διορατικό του μυαλό!
Μα το επίδομα ήταν ένα μέτρο! Θα πρέπει να βρεθούν κι άλλα ισότιμα και το ίδιο ευρηματικά και αποτελεςματικά μέτρα που θα διευκολύνουν την ζωή των Ελλήνων στη Θράκη και να λειτουργήσουν ως κίνητρα!
Είναι μεγάλο κακό να μην υπάρχει πια πολιτικο όραμα στη χώρα μας και η Εκκλησία να προσπαθεί με τις μικρές της δυνάμεις να κάνει έναν άθλο κυριολεκτικά!
Ανοίγουμε το θέμα και θα επανέλθουμε!
Το θέμα Θράκη μόλις ξεκινά..
Keywords
Τυχαία Θέματα