Κορωνοϊός: πλαφόν στους καλεσμένους σε γάμους και βαφτίσεις – συναγερμός σε θεσσαλονίκη και σέρρες

12:03 1/8/2020 - Πηγή: Fimotro

Μέχρι 100 καλεσμένοι θα επιτρέπονται σε γάμους, βαφτίσεις και άλλες τελετές λόγω της έκρηξης κρουσμάτων κορωνοϊού. Το μέτρο θα εφαρμοστεί μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

Δύο γάμοι σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη που αποτέλεσαν εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού σήμαναν συναγερμό στους ειδικούς. Ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για την εξέλιξη του κορωνοϊού, ανακοίνωσε όριο 100 ατόμων σε τελετές, όπως γάμοι και βαπτίσεις,

από τις 3 έως τις 15 Αυγούστου. Το μέτρο για τις τελετές θεσπίζεται μετά τον γάμους-εστίες κορωνοϊού σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες.

Σε καραντίνα στις Σέρρες
Σε καραντίνα μπήκαν όλοι οι καλεσμένοι σε γάμο που έγινε την Κυριακή σε χωριό των Σερρών.

Σύμφωνα με τον νομίατρο Σερρών, ένας 30χρονος σερραϊκής καταγωγής βρέθηκε θετικός ενώ και άλλα 3 άτομα που εξετάστηκαν στην Αθήνα βρέθηκαν επίσης θετικά.

Πρόκειται για το 3ο κρούσμα στις Σέρρες αυτή την εβδομάδα και το 15ο συνολικά στην Περιφερειακή Ενότητα των Σερρών.

Οι αρχές πάντως προβληματίζονται για τους γάμους, καθώς σύμφωνα με το νομίατρο είναι μία επικίνδυνη κατάσταση για τη μετάδοση της νόσου.

Σύμφωνα με το epiloges.tv όλοι βρίσκονται σε καραντίνα στο σπίτι τους ενώ συγχρόνως γίνεται ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Πάνω από 300 οι καλεσμένοι στη Θεσσαλονίκη
Φόβοι και για νέα κρούσματα κορωνοϊού μετά το γαμήλιο γλέντι στη Θεσσαλονίκη από το οποίο έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα τουλάχιστον 10 μολύνσεις.

Ειδικότερα, νέες λεπτομέρειες για τον γάμο και το γλέντι στη Θεσσαλονίκη που σήμανε συναγερμό στις υγειονομικές αρχές της πόλης καθώς φαίνεται να εξελίσσεται επιδημιολογική εστία κρουσμάτων κορωνοϊού, φέρνει στο φως η ιστοσελίδα Voria.gr.

Ο γάμος, στον οποίο νέες πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικά παρευρέθησαν πάνω από 300 καλεσμένοι, ορισμένοι, μάλιστα, από τη Γερμανία, έλαβε χώρα το προηγούμενο Σάββατο στον Ιερό Ναό Αναστάσεως Κυρίου, εντός του στρατοπέδου Μεγάλου Αλεξάνδρου, στους Αμπελόκηπους.

Αφού ολοκληρώθηκε η τελετή, οι καλεσμένοι μετέβησαν σε κτήμα δεξιώσεων που βρίσκεται στα ανατολικά της πόλης. Παρότι το γλέντι είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί σε εξωτερικό χώρο λόγω ψιλόβροχου, μεταφέρθηκε σε εσωτερικό χώρο.

Την Τρίτη άρχισαν να εκδηλώνονται τα πρώτα ύποπτα συμπτώματα πυρετού και αδιαθεσίας στην οικογένεια του γαμπρού, ο οποίος βρέθηκε θετικός.

Το πρώτο κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Τετάρτη, ενώ την Πέμπτη ομάδα ατόμων που είχε παρευρεθεί στον γάμο μετέβη στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στο οποίο ελέγχθησαν μόνο τα 12 άτομα, 10 από τα οποία βγήκαν θετικά. Δύο από αυτά (ο γαμπρός και μια συγγενής) νοσηλεύθηκαν στο νοσοκομείο Παπανικολάου και αναμένεται να πάρουν εξιτήριο τις επόμενες ώρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι πολλοί από τους καλεσμένους του γάμου επισκέφθηκαν ιδιωτικά εργαστήρια προκειμένου να υποβληθούν σε τεστ Covid-19. Σύμφωνα με μαρτυρίες στη Voria.gr, φαίνεται ότι τα κρούσματα δεν ανέρχονται μόνο σε 11, αλλά υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι είναι πολλά περισσότερα, καθώς δεν έχουν συμπεριληφθεί τα κρούσματα από τα εξωτερικά εργαστήρια.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές, μεταξύ των ατόμων που έχουν βγει θετικοί στον κορωνοϊό είναι η νύφη, ο γαμπρός, η μητέρα του γαμπρού, η αδερφή, ο πατέρας, η σύζυγος του πατέρα, αλλά και ο DJ της δεξίωσης.

The post Κορωνοϊός: Πλαφόν στους καλεσμένους σε γάμους και βαφτίσεις – Συναγερμός σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα