Κατερίνη: σήμερα το τελευταίο αντίο σε μητέρα-κόρη

Στις 10:00 το πρωί της Τρίτης θα πέσει η αυλαία του ασύλληπτου δράματος που συνέβη στην Κατερίνη. Συγγενείς και φίλοι θα πουν το «τελευταίο αντίο» στη 17χρονη Μαρία-Ιωάννα και την 45χρονη Σβέτα, οι οποίες βρέθηκαν νεκρές σε χαράδρα 120 μέτρων, μία εβδομάδα μετά την εξαφάνισή τους.

Η άτυχη μάνα και η κόρης της βρέθηκαν την Κυριακή το μεσημέρι έξω από το αυτοκίνητο τους το οποίο είχε πέσει σε μέσα σε χαράδρα 120 μέτρων  κοντά στην περιοχή Φωτεινά Πιερίας, από όπου διέρχεται η παλιά εθνική οδός

Κατερίνης – Ελασσόνας.  Την 17χρονη και τη 45χρονη μητέρα της εντόπισε στις 11:40 χθες το πρωί μικτό κλιμάκιο πυροσβεστών, ανδρών της ΕΜΑΚ και αστυνομικών που και με τη βοήθεια drones «χτένιζαν» την περιοχή. Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ανάσυρσης των δύο γυναικών, στην οποία συμμετείχαν 20 πυροσβέστες, η 2η ΕΜΑΚ καθώς και η ΕΛ.ΑΣ.

Δυστύχημα ή αυτοκτονία;

Τα σενάρια γύρω από την τραγική κατάληξη των δύο γυναικών είναι πολλά, με τις Αρχές να αφήνουν ακόμα ανοιχτό το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας.

Ο πατέρας της 17χρονης και σύζυγος της 45χρονης, μιλώντας στον Alpha, φάνηκε πεπεισμένος πως δεν πρόκειται για αυτοκτονία. Όπως είπε, η σύζυγός του λάτρευε την κόρη τους και δε θα της έκανε ποτέ κακό. Μάλιστα τίποτα δεν προμήνυε ότι θα σκεφτόταν την αυτοκτονία, καθώς πριν φύγει από το σπίτι έκανε ό,τι ακριβώς έκανε κάθε πρωί. Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι πολύ επικίνδυνος και ενδέχεται η σύζυγός του, ταραγμένη μετά από τον καβγά που είχε, να μην ήταν συγκεντρωμένη στην οδήγηση με αποτέλεσμα το αυτοκίνητο να βγει από τον δρόμο.

Ωστόσο, η γιαγιά της μικρής, μιλώντας στο Star, αποκάλυψε ότι η 45χρονη αντιμετώπιζε τον τελευταίο καιρό ψυχολογικά προβλήματα και χρειαζόταν βοήθεια. Όπως είπε, η 45χρονη είπε στον σύζυγό της ότι δεν αντέχει άλλο και θα αυτοκτονήσει. Αποκάλυψε μάλιστα ότι και στο παρελθόν είχε κάνει απόπειρα.

Οι Αρχές πάντως ερευνούν και το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας, θέλοντας να ρίξουν φως στις συνθήκες του θανάτου των δύο γυναικών, ενώ έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), οι σοροί και των δύο γυναικών έφεραν κακώσεις σώματος και κεφαλής και ο θάνατός τους φαίνεται να επήλθε ακαριαία.

Τη νεκροψία – νεκροτομή διενήργησαν οι καθηγητές Ιατροδικαστικής του ΑΠΘ Λήδα Κοβάτση και Φώτιος Χατζηνικολάου. Παράλληλα, θα διενεργηθεί τοξικολογικός έλεγχος και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά τις επόμενες ημέρες.

Ο χρόνος θανάτου, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, προσδιορίζεται την ημέρα της εξαφάνισής τους, στις 8 Νοεμβρίου.

Τα βίντεο-γρίφος

Η υπόθεση των δύο γυναικών έχει αρχίσει να παίρνει διαστάσεις θρίλερ αφού,  πέντε μέρες μετά την εξαφάνισή τους έχουν καταγραφεί κάποιες «ύποπτες» κινήσεις στο προφίλ της 45χρονης μητέρας σε ρωσικό social media. Μητέρα και κόρη είχαν εξαφανιστεί στις 8 Νοεμβρίου, ανήμερα των γενεθλίων της 17χρονης. Τα ερωτήματα που προκύπτουν λοιπόν είναι ποιος ήταν αυτός που μπήκε στο προφίλ της γυναίκας, πώς είχε τους κωδικούς της και τι ακριβώς έκανε. Απαντήσεις αναμένεται να δώσει η άρση απορρήτου του λογαριασμού που έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες ρωσικές αρχές.

Βίντεο, που παρουσίασε το bloko.gr  δείχνει το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο γυναίκες να περνά από πρατήριο υγρών καυσίμων που βρίσκεται σε απόσταση 12 χλμ. από το σημείο της τραγωδίας.

Δείτε τα βίντεο-ντοκουμέντο:

Keywords
Τυχαία Θέματα