Καμπανάκι χαρδαλιά για αύξηση κρουσμάτων σε 10 περιοχές

19:04 14/5/2021 - Πηγή: Fimotro

Έκκληση για μεγάλη προσοχή σε δέκα περιοχές της Ελλάδας, απηύθυνε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό, καθώς παρατηρείται αυξημένη διασπορά σε αυτές τις περιοχές.

Ζήτησε σε αυτό το πλαίσιο, οι κάτοικοι και οι επισκέπτες σε Κέρκυρα, Ορεστιάδα, Σκιάθο, Μεσολόγγι, Αγρίνιο, Ικαρία, Πάτμο, Νάξο, Κάρπαθο και Μυλοπόταμου Ρεθύμνου να είναι πολύ προσεκτικοί και να τηρούν με συνέπεια τους κανόνες για των

μέτρων για την προστασία του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, το ιικό φορτίο στις συγκεκριμένες περιοχές είναι ιδιαίτερα αυξημένο τις τελευταίες ημέρες.

Παπαευαγγέλου: «Βλέπουμε το αποτύπωμα του Πάσχα»

«Σταθερά πτωτική πορεία καταγράφεται στο επιδημιολογικό φορτίο. Μειώθηκε το ποσοστό θετικότητας, μειώθηκαν οι θάνατοι, ενώ ο Rt ανέρχεται σε 0,82», είπε κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό η Βάνα Παπαευαγγέλου.

Τόνισε, δε πως «βλέπουμε πια ξεκάθαρα το αποτύπωμα του Πάσχα. Έχουμε αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο στη Δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αιτωλοακαρνανία. Βλέπουμε πολλές επιδημιολογικές εξάρσεις σε νησιά, όπως η Ικαρία, η Κέρκυρα και η Νάξος. Κύριο χαρακτηριστικό είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, από 20 έως 36 ετών. Είναι σαφές πως οι νέοι μας πήγαν να δουν τους δικούς τους και κάποιοι μετέφεραν τον ιό στα νησιά. Τα περισσότερα κρούσματα οφείλονται σε ενδοοικογενειακή μετάδοση και συναθροίσεις. Όλοι οι κάτοικοι στις περιοχές αυτές πρέπει να ενημερωθούν, ιδίως όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί. Σε κάποια από αυτά τα νησιά, το ποσοστό των κατοίκων που έκαναν τουλάχιστον μια δόση του εμβολίου αγγίζει το 100%».

The post Καμπανάκι Χαρδαλιά για αύξηση κρουσμάτων σε 10 περιοχές appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα