ΗΤΤΑ ΤΩΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ

10:01 6/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Το κυβερνών κόμμα στην Ισπανία, οι Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού Χοσέ Θαπατέρο, αναμένεται να υποστούν ήττα στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές στις 22 Μαΐου, χάνοντας μάλιστα βασικά προπύργιά τους προς όφελος του Λαϊκού Κόμματος (PP), σύμφωνα με δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Ερευνών (CIS).Η Οικονομική στασιμότητα...

και το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας
στην Ευρωπαϊκή Ένωση (επίσημα ανέρχεται στο 21,3%) έχουν πλήξει τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα δημοσκοπήσεις αναμένεται να χάσουν το Μάρτιο του 2012 και τις εθνικές εκλογές.
Η δημοσκόπηση, η οποία δείχνει τους Σοσιαλιστές (PSOE) να χάνουν σε δύο κεντρικές περιοχές, την Καστίγια λα Μάντσα και την Εξτρεμαδούρα, έγινε πριν ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Θαπατέρο ανακοινώσει ότι δεν θα υποβάλει υποψηφιότητα για τρίτη θητεία το επόμενο έτος.
Η γενική γραμματέας του Λαϊκού Κόμματος, Μαρία Ντολόρες ντε Κοσπεντάλ πιθανολογείται ότι θα λάβει το 46,3% των ψήφων στην Καστίγια λα Μάντσα, σε σύγκριση με το 45% των Σοσιαλιστών, εάν οι εκλογές γίνονταν τώρα, σύμφωνα με το CIS.
Οι Σοσιαλιστές είχαν επτά συνεχόμενες νίκες στην Καστίγια λα Μάντσα, όπου ζουν δύο εκατομμύρια Ισπανοί, με ποσοστό ανεργίας 21,79 % κατά το πρώτο τρίμηνο.Το Λαϊκό Κόμμα θα μπορούσε επίσης να κερδίσει για πρώτη φορά, αφότου η Ισπανία επέστρεψε στη δημοκρατία στη δεκαετία του 1970, στην Εξτρεμαδούρα όπου ο υποψήφιος του PSOE Γκιγιέρμο Φερνάντες Βάρα, θα έπαιρνε 31 έδρες και ο υποψήφιος του Λαϊκού Κόμματος 32, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.
Ωστόσο, το PP ή το PSOE θα πρέπει πιθανότατα να σχηματίσουν συμμαχία με το αριστερό κόμμα Izquierda Unida για να κυβερνήσουν την Εξτρεμαδούρα.
Στην περιοχή-κλειδί της Μαδρίτης, ο δήμαρχος Αλμπέρτο Λουίς Γκαγιαρντόν και η περιφερειακή πρόεδρος Εσπεράντσα Ακίρε, και οι δυο από το Λαϊκό Κόμμα, θα πρέπει να επανεκλεγούν, καθώς και ο Φρανσίσκο Κάμπς στο προπύργιο του PP τη Βαλένθια, αναφέρεται στη δημοσκόπηση.
Τέλος, το δεξιό Καταλανικό εθνικιστικό Κόμμα CiU θα απομακρύνει μάλλον τους Σοσιαλιστές από το δήμο της Βαρκελώνης, μετά από 36 χρόνια στην εξουσία.
Keywords
Τυχαία Θέματα