''ημουν στο πλευρο οσων αδικηθηκαν, διεθεσα την προσωπικη μου περιουσια''...

Η σύζυγος του Παύλου Ψωμιάδη, φοβερά κουρασμένη και ταλαιπωρημένη από τη χρόνια διαμάχη, αλλά και τον εγκλεισμό της στη φυλακή, απολογήθηκε...
μετά την κόρη της, Όλγα, αρνούμενη ότι έχει ποινική ευθύνη, αφού δεν γνώριζε για την εξαπάτηση των επενδυτών.

“Ο ρόλος μου είναι εκείνος της νοικοκυράς. Δεν έχω γνώσεις περί οικονομικών ή ασφαλιστικών. Ο σύζυγός μου δεν με ενημέρωνε για τις ενέργειές του ή τις αποφάσεις που ο ίδιος λάμβανε, παρά μόνο επιγραμματικά. Δηλαδή,
μου έλεγε: «Αγοράσαμε αυτό ή επιτύχαμε το άλλο». Σχετικά με την Capital, δεν μου είχε αποκαλύψει ποτέ τίποτα. Τα πρακτικά μου τα έφερνε ο άντρας μου ή κάποιος υπάλληλος της εταιρείας και εγώ απλώς υπέγραφα. Έτσι μου έλεγε ο άντρας μου να κάνω και έτσι έπραξα. Του είχα εμπιστοσύνη. Εγώ δεν είχα καμία συμμετοχή σε όλα αυτά. Δεν γνώριζα ούτε τα προϊόντα του ομίλου. Ο σύζυγός μου ήταν διαχειριστής της περιουσίας μου”.

Σε ερώτηση του προέδρου, εάν “οφείλουν χρήματα στον κόσμο”, απάντησε: “Ήμουν στο πλευρό όλων όσων αδικήθηκαν και γι' αυτό διέθεσα την προσωπική μου περιουσία σε αυτούς τους ανθρώπους”.

Σε άλλη ερώτηση του προέδρου, εάν ζήτησε εξηγήσεις από το σύζυγό της και γιατί έγιναν όλα αυτά, απάντησε: “Κύριε πρόεδρε, στο επισκεπτήριο που τον έβλεπα, δεν λέγαμε τέτοια πράγματα. Επειδή ξέρω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι σε αυτή την κατάσταση”.

Τότε, ο πρόεδρος του δικαστηρίου έκπληκτος, απευθύνθηκε πάλι στην ίδια: "Μετά από τόσα χρόνια, δεν ρωτήσατε το σύζυγό σας γιατί έγιναν όλα αυτά; Γιατί κατηγορηθήκατε εσείς και η κόρη σας; Δεν θέλατε να μάθετε την απάντηση του;".

Για να λάβει την απάντηση: “Αν και το επισκεπτήριο στη φυλακή δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για να λέμε τέτοια πράγματα, ωστόσο τον είχα ρωτήσει και μου απάντησε ότι «για όλα φταίει το κλείσιμο της εταιρείας Ασπίς Πρόνοια»".
Keywords
Τυχαία Θέματα