Η τζοκόντα ξαναβρήκε τη θέση της στο λούβρο

11:04 8/10/2019 - Πηγή: Fimotro

Περίοπτη θέση στο μουσείο του Λούβρου, μέσα σε ανακαινισμένη αίθουσα, βρήκε εκ νέου “Το Χαμόγελο της Τζοκόντα”, απέναντι από τον τον μεγαλύτερο πίνακα του μουσείου, «Τον γάμο στην Κανά», του Πάολο Βερονέζε, προς τέρψιν των επισκεπτών του μουσείου.

Η Τζοκόντα ξαναβρήκε τ τη θέση της στο μουσείο του Λούβρου μέσα σε ανακαινισμένη αίθουσα, σε έναν χώρο που θα μπορεί να δέχεται καλύτερα την ροή των επισκεπτών, ανακοίνωσε το μουσείο.

Έπειτα από δύο μήνες εργασιών, τη Δευτέρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του μουσείου άνοιξε ο ανακαινισμένος χώρος που μπορεί να δέχεται καλύτερα τη ροή των επισκεπτών.

Ο

διάσημος πίνακας του Λεονάρντο ντα Βίντσι μεταφέρθηκε από τη «Galerie Medicis», όπου φιλοξενήθηκε για λίγους μήνες λόγω των εργασιών, στη «Salle des Etats», οι τοίχοι της οποίας βάφτηκαν στο μπλε της νύχτας, ώστε να αναδεικνύεται η ζωηρότητα των χρωμάτων των έργων που την κοσμούν.

Η «Salle des Etats» είναι η αίθουσα που δέχεται τους περισσότερους επισκέπτες. Η πλειονότητα αυτών θέλει να δει το αριστούργημα του Ντα Βίντσι. “Δεκάδες χιλιάδες περνούν κάθε μέρα από το σημείο αυτό. «Δεχόμαστε μια πόλη κάθε μέρα”, είχε δηλώσει παλαιότερα ο Ζαν-Λικ Μαρτινέζ, διευθυντής του Λούβρου.

Η Gioconda, ο εμβληματικός πίνακας του Λούβρου, που από το 2005 εκτίθεται πίσω από θωρακισμένη προθήκη είναι, μαζί με την Αφροδίτη της Μήλου και τη Νίκη της Σαμοθράκης, ένα από τα αριστουργήματα του μεγαλύτερου μουσείου του κόσμου.

Keywords
Τυχαία Θέματα