Η τροικα δε θα μλποκαρει τη δοση για το θεμα των τραπεζων...

22:55 7/3/2014 - Πηγή: Fimotro
Προσδοκίες για επίτευξη καταρχήν συμφωνίας με την Τρόικα το αργότερο έως και το Σάββατο, διαβλέπουν τώρα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, καθώς ...
φαίνεται να κερδίζει έδαφος η συμβιβαστική πρόταση του Γιάννη Στουρνάρα να μην αποτελέσει κριτήριο στην τρέχουσα αξιολόγηση η κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών. Στο παρά ένα της αποψινής σύσκεψης του
υπουργού Οικονομικών με την Τρόικα, κορυφαίος παράγοντας του οικονομικού επιτελείου ανέφερε ότι «απόψε συζητάμε για το δάσος και όχι το δένδρο».

«Από χθες φαίνεται να διαμορφώνεται πιο θετικό κλίμα» έλεγε η ίδια πηγή και συμπλήρωνε: «Δεν φιλοδοξούμε την Δευτέρα να έχουν πλήρες κείμενο συμφωνίας, πιστεύουμε ότι θα έχουμε μια θετική έκθεση προόδου. Οι επικεφαλής θα επιστρέψουν αμέσως μετά το Γιούρογκρουπ μαζί με τον Γιάννη Στουρνάρα, τα τεχνικά κλιμάκια θα παραμείνουν στην Αθήνα για να συνεχίσουν τη δουλειά».

Ειδικά για τις τράπεζες, ανώτατο στέλεχος της κυβέρνησης έλεγε ότι «δεν υφίσταται πια τεράστια διαφορά» στις εκτιμήσεις για τα κεφάλαια που έχουν ανάγκη οι τράπεζες. «Το θέμα τώρα πια είναι ο χρόνος που θα δοθεί στις τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίηση, τα ποσά καλύπτονται μετά και την ανακοίνωση των τραπεζών Πειραιώς και Alpha ότι θα αντλήσουν μεγάλα κεφάλαια από την αγορά».
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα