Η κοινωνία θέλει την ατζέντα ασφαλείας μητσοτάκη

Περνάει στους πολίτες και μάλιστα με εντυπωσιακά ποσοστά η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι στην ανομία

Μπορεί στην πολιτική αντιπαράθεση ο ΣΥΡΙΖΑ να εκτιμά ότι κάνει σωστή αντιπολίτευση επιμένοντας στη ρητορική ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί ακραία καταστολή, στο Μέγαρο Μαξίμου,  στην κοινωνία όμως υπάρχει τελείως διαφορετική εικόνα που δεν συμβαδίζει με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην τελευταία κοινοβουλευτική παρέμβασή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε

ότι ψηφίστηκε για τρεις λόγους: να μειώσει τους φόρους, να δημιουργήσει δουλειές και να αποκαταστήσει το αίσθημα ασφάλειας.

Στο πλαίσιο αυτό, φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ένα ακόμα μεγάλο λάθος να επιλέγει τα ζητήματα της ασφάλειας ως πεδίο αντιπαράθεσης κατά τον τρόπο που το κάνει, τόσο διότι αποδείχθηκε ότι για πολλούς πολίτες ήταν εξαιρετικά σημαντικά όσο και γιατί η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δείχνει να μην επιθυμεί ανοχή σε περιπτώσεις καταλήψεων και αντιεξουσιαστικών ενεργειών.

Υπό αυτό το πρίσμα, ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την εκκένωση καταλήψεων θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα με στοχευμένα «χτυπήματα», μιας και υπάρχει ένας σχεδιασμός επί τάπητος για τα επόμενα επιχειρησιακά βήματα.

Όλα αυτά επιβεβαιώνονται με καθολικό τρόπο στην τελευταία δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Σύμφωνα με αυτή, σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη νομιμότητα το 54% συνολικά πιστεύουν ότι κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%), το 35% συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (17%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση(18%). Σημειωτέον, οι ενέργειες της κυβέρνησης τυγχάνουν της συνολικής αποδοχής τόσο των ψηφοφόρων της ΝΔ όσο και του ΚΙΝΑΛ, αλλά και ενός 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις και τις ενέργειες της κυβέρνησης για την ασφάλεια και τη νομιμότητα το 54% συνολικά πιστεύουν ότι κινούνται σίγουρα (29%) προς τη σωστή κατεύθυνση ή μάλλον στη σωστή κατεύθυνση (25%), το 35% συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (17%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση(18%), ενώ το 11% δηλώνουν δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

Οι ψηφοφόροι ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για την ασφάλεια

Συνολικά το 82% των εκλογέων της ΝΔ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι σίγουρα προς τη σωστή κατεύθυνση (58%), ενώ το 24% μάλλον σε σωστή κατεύθυνση, το 11% των ερωτώμενων συνολικά μάλλον σε λανθασμένη (6%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (5%), ενώ το 7% δηλώνει δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

Συνολικά το 20% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις για την ασφάλεια είναι σίγουρα σε σωστή (3%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (17%), το 64% συνολικά ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη (28%) ή σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση (36%), ενώ 16% δηλώνει δεν ξέρω/ δεν απαντώ.

Συνολικά το 85% των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ δηλώνουν ότι οι κυβερνητικές αποφάσεις είναι σίγουρα σε σωστή κατεύθυνση (37%) ή μάλλον σε σωστή κατεύθυνση (48%), ενώ το 9% συνολικά δηλώνουν ότι είναι μάλλον σε λανθασμένη (6%) ή σίγουρα σε λανθασμένη (3%) κατεύθυνση. 6% απαντά δεν γνωρίζω/ δεν απαντώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα