Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 79ο, καψης αντι μοσιαλου, κυβερνηση παπαδημου, ο ταγματαρχης στο θρονο του, κυβερνηση σαμαρα!

12:39 27/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός επικρατείας για τη δημόσια τηλεόραση, καλείται να υλοποιήσει ο άρχοντας του ραδιομεγάρου, Λάμπης Ταγματάρχης που παραμένει στο θρόνο του. Με τα όσα είπε...
ο υπουργός και αναφέραμε στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι εμφανές η συρρίκνωση και απαξίωση της ΕΡΤ.

Τα σύννεφα όμως πυκνώνυν μέσα στην κυβέρνηση Παπανδρέου. Οικονομία, μνημόνια τρόικα,
κλονίζουν το κυβερνητικό έργο. Αυτό δεν εμποδίζει την εξουσία ένθεν και εκείθεν να ονειρεύεται. Ο Λάμπης Ταγματάρχης που έχει μυηθεί για τα όσα θα συμβούν στη δημόσια τηλεόραση το διασκεδάζει ανάλογα, περιμένοντας να προαχθεί στο βαθμό του Συνταγματάρχη!!!

Στον Τύπο διαρρέει έκθεση και σχέδιο νόμου που έχει αναλάβει να συντάξει κατ΄ εντολή του υπουργού επικρατείας Ηλία Μόσιαλου, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου Νίκος Αλιβιζάτος με ομάδα ειδικών.

Το σχέδιο συνέταξε, νομοπαρασκευαστική επιτροπή που συνέστησε ο Υπουργός Επικρατείας κ. Η. Μόσιαλος τον Οκτώβριο του 2011, υπό την προεδρία του καθηγητή του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών κ. Ν.Κ. Αλιβιζάτου και με συμμετοχή του κ. Γ. Ιωάννου, καθηγητή στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, της κ. Στ. Κτιστάκη, Παρέδρου ΣτΕ, του κ. Α. Οικονόμου, διδάκτορα Νομικής, ειδικού επιστήμονα στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, της κας. Μ. Ρήγου, δημοσιογράφου, μέλους του ειδικού εργαστηριακού καιδιδακτικού προσωπικού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, του κ. Γ. Τασόπουλου, αναπληρωτή καθηγητή του Δημοσίου Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και του κ. Α. Τσεβά, επίκουρου καθηγητή του δικαίου των μέσων ενημέρωσης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Μάλιστα όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση το παρόν σχέδιο καταρτίσθηκε λαμβάνοντας υπόψη το καθεστώς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και τις ειδικότερες συνθήκες της λειτουργίας της σε άλλες χώρες (Γερμανία, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Σουηδία και Η.Π.Α.),και αφού προηγουμένους κλήθηκαν σε ακρόαση οι:

Κ.κ. Eric Soderquist, αναπληρωτής Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ν. Σωτηριάδης, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της ΕΤ3, Π. Λουκάκος, τ. Εντεταλμένος Σύμβουλος της ΕΡΤ, Π. Δούκας, δημοσιογράφος της ΕΡΤ, Δ. Παπούλιας, Πρόεδρος του ΟΤΕ και της ΔΕΗ, Α. Στάγκος, τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΤ, Τ. Αθανασόπουλος, τ. Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ και Π. Καλφαγιάννης, Πρόεδρος ΠΟΣΠΕΡΤ.

Το σχέδιο νόμου αν το εξετάσει κανείς με προσοχή και γνωρίζει από τηλεόραση παρουσιάζει ενδιαφέρον. Έχει 13 άρθρα και πολλές καινοτομίες. Όπως την καθιέρωση Ανεξάρτητου Εποπτικού Συμβουλίου που θα διορίζει το διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΤ και αρμόδιο για τη λειτουργία του φορέα και όχι ο υπουργός.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου καταρρέει στις αρχές Νοεμβρίου και μαζί, τα σχέδια-προσωρινά-για την ΕΡΤ. Στις 11 Νοεμβρίου ορκίζεται κυβέρνηση συνεργασίας από ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με πρωθυπουργό τον Λουκά Παπαδήμο. Στην κυβέρνηση συμμετέχουν 35 στελέχη του ΠΑΣΟΚ, 6 από ΝΔ και 4 του ΛΑΟΣ.

Η συμφωνία των κομμάτων είναι η νέα κυβέρνηση να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 17 Μαΐου 2012. Εκπρόσωπος Τύπου και αρμόδιος για την ΕΡΤ αναλαμβάνει ο Παντελής Καψής. Ο Ηλίας Μόσιαλος εμπνευστής του σχεδίου νόμου αποτελεί παρελθόν, όχι όμως και ο Λάμπης Ταγματάρχης που παραμένει στη θέση του τον οποίο καλύπτει απόλυτα ο Παντελής Καψής. Χαρακτηριστικά είναι όσα αναφέρει μεταξύ άλλων σε ερωτησή του στη βουλή για τον υπουργό, ο Τομεάρχης της ΝΔ για τα ΜΜΕ Σίμος Κεδίκογλου:

«Η διορισμένη από την προηγούμενη κυβέρνηση διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία έχει οδηγήσει την ΕΡΤ σε απόλυτη υποβάθμιση και στα πρόθυρα της διάλυσης, και σήμερα βρίσκεται υπό δικαστική διερεύνηση για την υπόθεση του Champions League και του δορυφορικού προγράμματος, όχι μόνον παραμένει στη θέση της αλλά συνεχίζει να λαμβάνει επιβλαβείς για το δημόσιο συμφέρον και εξαιρετικά διαβλητές αποφάσεις, προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις και σκανδαλίζοντας την κοινή γνώμη. (πρωτοφανής διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων, που οδήγησε σε δεκάδες ενστάσεις και καταδικάστηκε από την ΕΣΗΕΑ, αδιαφανείς αναθέσεις δαπανηρών παραγωγών, διαδικασίες σύναψης συμβάσεων μέσω «διαπραγματεύσεων»).

Παράλληλα, η διοίκηση της ΕΡΤ σήμερα και κάτω από τη δική σας πλέον εποπτεία και ευθύνη συνεχίζει και επιχειρεί να ολοκληρώσει την υπογραφή συμβάσεων που βλάπτουν το δημόσιο συμφέρον κατά δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, για την νομιμότητα των οποίων έχω ήδη καταθέσει δύο μηνυτήριες αναφορές που διερευνώνται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη, ζητήματα για τα οποία είστε πλήρως ενήμεροι από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων σας».

(Αργότερα βέβαια, ο Σίμος Κεδίκογλου ως υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ συνεργάστηκε πολύ στενά, μετά το «μαύρο» στην ΕΡΤ με τον Παντελή Καψή ο οποίος ανέλαβε την αναμόρφωση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Άτιμη κοινωνία τι παιχνίδια παίζεις).
Κατά την προσωπική μας άποψη λοιπόν, η αντίστροφη μέτρηση για διάλυση και συρρίκνωση της ΕΡΤ, όπως αποδείχτηκε αργότερα, μόλις είχε αρχίσει.

Οι εκλογές τις 17ης Μαΐου δεν αναδεικνύουν νικητή. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
ΝΔ 108 βουλευτές, Συριζα 52, ΠΑΣΟΚ 41, και ακολουθούν τα άλλα κόμματα, ενώ μπαίνει στη βουλή για πρώτη φορά η «Χρυσή Αυγή». ο ΣΥΝ-ΕΚΜ για πρώτη φορά γίνεται αντιπολίτευση όταν στις εκλογές το 2009 ως περιθωριακό κόμμα είχε πάρει 4,60% και 13 βουλευτές.

Η εκλογές επαναλαμβάνονται στις 17 Ιουνίου με υπηρεσιακό πρωθυπουργό τον Παναγιώτη Πικραμένο. Τα αποτελέσματα αλλάζουν τα δεδομένα. Οι κάλπες δίνουν: ΝΔ 129 βουλευτές, Συριζα 71, ΠΑΣΟΚ 33, ΑΝΕΛ 20, ΧΑ. 18, ΔΗΜΑΡ 17 και ΚΚΕ 12.

Ο Αντώνης Σαμαράς σχηματίζει κυβέρνηση συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ και την στήριξη της ΔΗΜΑΡ. Ορκίζεται στις 25 Ιουνίου σε μια ύστατη προσπάθεια να σωθεί η Ελλάδα από την χρεοκοπία και έξοδο από την ΕΕ. Κυβερνητικός εκπρόσωπος και αρμόδιος για την ΕΡΤ και τα ΜΜΕ αναλαμβάνει ο Σίμος Κεδίκογλου.

Από το ραδιομέγαρο αποχωρεί θριαμβολογώντας ο Λάμπης Ταγματάρχης που υπερηφανεύεται ότι άφησε πλεόνασμα στην ΕΡΤ περισσότερα από 80 εκατ. χωρίς βέβαια να λέει ότι αυτό οφείλεται στις θυσίες των εργαζομένων. Νέα πρόσωπα στο τιμόνι του μεγάρου. Η Στάη παραμένει στο δελτίο και συγκρούεται με τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 80ο, νέα ηγεσία στο ραδιομέγαρο, νέα πρόσωπα, νέοι σύμβουλοι νέοι έρωτες σε χαμηλούς και υψηλούς ορόφους, «Μαύρο» και «χειροπέδες».
Keywords
φακελος, ΕΡΤ, καψης, κυβερνηση, ταγματαρχης, σαμαρας, παπαδημος, λουκας παπαδημος, νεα κυβερνηση, καψης, κυβερνηση, ταγματαρχης, φακελος, champions league, χρυση αυγη, παπανδρεου, τροικα, αθηνα, συμμετοχή, κας, γαλλια, eric, ετ3, οτε, δεη, ποσπερτ, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, ΛΑΟΣ, νέα, εκλογες, μαΐου, βουλη, μμε, league, συμβασιουχοι, ΕΣΗΕΑ, συριζα, ιουνίου, δημαρ, ΚΚΕ, ελλαδα, χρεοκοπια, οφείλεται, Αντωνης Σαμαρας, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , γιαννης λουκακος, ηλιας μοσιαλος, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, οφειλετες δημοσιου, εκλογες 2012, βουλευτικές εκλογές 2012, κοινωνια, κομματα, αποτελεσματα, βουλευτες, νικητη, χωρες, γνωμη, δουκας, ετ3, ηγεσια, μμε, οικονομικο πανεπιστημιο αθηνων, οικονομια, παιχνιδια, σουηδια, τηλεοραση, αθανασοπουλος, αρθρα, αλιβιζατος, βρισκεται, γινεται, δημοσιο, διοικηση, δικη, ευρω, ειπε, εκθεση, ευθυνη, υποθεση, υφυπουργος, ιωαννου, κας, κομμα, λειτουργια, μαΐου, ομαδα, οφείλεται, παντειο, πανεπιστημιο αθηνων, υπογραφη, ποσπερτ, συμμετοχή, σχεδια, σχεδιο, φορα, eric, ερωτες, εθνικο, χωρα, ιουνίου, league
Τυχαία Θέματα