Φακελος ερτ συνεχεια… 1975-2016 μερος 54ο, θανατος κουτσογιωργα, μεταταξεις, αλλαγεσ!

11:59 22/6/2016 - Πηγή: Fimotro
Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Μέσα σε κλίμα έντασης και αντεγκλήσεων στις 11 Μαρτίου έχει ξεκινήσει η δίκη στο ειδικό δικαστήριο, απόντος του πρώην πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου. Κύριος κατηγορούμενος...
ο Μένιος Κουτσόγιωργας που παρακολουθεί τη δίκη ενώ είναι ήδη προφυλακισμένος. Η ΕΡΤ καλύπτει το γεγονός σε απ΄ευθείας μετάδοση πολλές ώρες.

Στις 11 Απριλίου 1991 κατά την διάρκεια της απολογίας του ο Μένιος Κουτσόγιωργας και πριν
ολοκλήρωση τη φράση του: «Κύριε πρόεδρε δεν δύναμαι να συν…..» σωριάζεται στο έδρανο, και μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Απριλίου αφήνει στο νοσοκομείο την τελευταία του πνοή. Η ΕΡΤ συνεχίζει να μεταδίδει ζωντανά τη δίκη ή μαγνητοσκοπημένη.

Στο ραδιομέγαρο γίνεται προσπάθεια ανασύνταξης της κρατικής τηλεόρασης, τόσο της ΕΤΙ όσο και της ΕΤ2, για να γίνει ανταγωνιστική απέναντι των ιδιωτικών καναλιών που έχουν φυτρώσει σαν μανιτάρια. Ο Έβερτ με τον ν.1892/90 κάνει μετατάξεις προσωπικού σε φορείς και οργανισμούς. Μεταξύ αυτών και στην ΕΡΤ. Αποτέλεσμα να φύγει από το ραδιομέγαρο εξειδικευμένο προσωπικό προς άλλες υπηρεσίες του δημοσίου και οργανισμούς με άσχετο αντικείμενο. Αργότερα βέβαια δικαιώνονται δικαστικά και επιστρέφουν. Γεγονός είναι ότι επί ΠΑΣΟΚ η ΕΡΤ είχε αυξήσει το προσωπικό της σε άσχετες ειδικότητες κατά 100%.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ Δ. Κόρσος δεν αντέχει τις πιέσεις και αποχωρεί. Στή θέση του διορίζεται το Κομματικό στέλεχος της ΝΔ Βασίλης Συλιβρίδης ο επονομαζόμενος και «λουλουδάς» επειδή διατηρούσε ανθοκήπια. Τη θέση των ειδήσεων αναλαμβάνει o Άγγελος Μαρόπουλος ένας περίεργος «τύπος» δημοσιογράφος. Μάλιστα είχε φέρει και φάρους για τα αυτοκίνητα της ΕΡΤ για να πηγαίνουν γρήγορα στα ρεπορτάζ χωρίς «στόπ». Άλλες πληροφορίες έλεγαν ότι οπλοφορούσε κι΄όλας. Δεν έμεινε όμως για πολύ στην ΕΡΤ και τη θέση του πήρε ο Δημήτρης(Μίμης) Παπαπαναγιώτου-μετέπειτα διευθυντής του γραφείου Τύπου το προέδρου της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλου, και αργότερα ανέλαβε διευθυντής ειδήσεων ο Μάρνης Σκουντριδάκης.

Στην ΕΡΤ όμως τα πράγματα δεν είναι ευχάριστα. Το κανάλι έχει πάθει καθίζηση. Αλλάζει και πάλι ο πρόεδρος Β. Συλιβρίδης και τη θέση του παίρνει ο Γιώργος Δραγώνας.

Η δίκη στο Ειδικό Δικαστήριο για τον Ανδρέα Παπανδρέου ολοκληρώνεται στις αρχές του 1992. Στις 16 Ιανουαρίου ανακοινώνεται η ετυμηγορία του. Αθώος ο Α. Παπανδρέου με ψήφους 7-6 και ένοχοι οι υπουργοί του με τις ανάλογες μικρές ποινές, τις οποίες αργότερα το ΠΑΣΟΚ ακυρώνει μέσω βουλής μόλις παίρνει και πάλι την εξουσία.

Η ΕΡΤ με τις συχνές αλλαγές στην ηγεσία του ραδιομεγάρου δεν καταφέρνει να βάλει μια τάξη και να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά κανάλια, την ώρα που με ψυχαγωγικά, ενημερωτικά προγράμματα και σειρές έχουν ανεβάσει την τηλεθέαση στα ύψη. ΑΝΤ1 και MEGA κατέχουν την πρωτιά. Ενώ το κανάλι 29 των αδελφών Κουρή σφυροκοπά καθημερινά την κυβέρνηση. Ο Βαγγέλης Γιανόπουλος με δική του εκπομπή στο κανάλι «Η άλλη όψη» δίνει τη δική του μάχη με τον χαρακτηριστικό αθυρόστομο λόγο του. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντιμετωπίζει το πρώτο μεγάλο πρόβλημα με την απομάκρυνση από την κυβέρνηση του υπουργού εξωτερικών Αντώνη Σαμαρά.

Η ΝΔ στο θέμα της ΕΡΤ κάνει πολλά λάθη με τις διοικήσεις που επιλέγει. Παράλληλα, ο συνδικαλισμός, που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ δεν της αφήνει περιθώρια να αντιδράσει. Μάλιστα μπορώ να πω με βεβαιότητα, ότι 90-93 ελάχιστα πρόσωπα έστειλε η ΝΔ στο ραδιομέγαρο ή την Κατεχάκη. Η ΝΔ είχε τη νοοτροπία, να μην διορίζει δικά της παιδιά όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ. Αντίθετα διόριζε πρόσωπα που δεν είχαν σχέση με το χώρο της. Τις τελευταίες αλλαγές που έκανε ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος αρμόδιος για τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ, έχουμε πάλι ανακατατάξεις.

Πρόεδρος της ΕΡΤ μετά τον Γιώργο Δραγώνα διορίζεται ο Μιχάλης Βεργίτσης(ναυλομεσίτης). Γενικός διευθυντής και διευθυντής ειδήσεων Ο Δημήτρης Γιανναράκος που μετακομίζει από τηνΕΤ2 στην ΕΤ1. Στην ΕΤ2 γενικός διορίζεται ο Γιώργος Δρακάκης, και γενικός διευθυντής ΕΡΑ ο Γιώργος Τζαβέλλας και ειδήσεων της ΕΤ2 ο Τάσος Οικονομόπουλος. Διευθυντής τηλεόρασης ΕΤ1 ο Διαγόρας Χρονόπουλος.

Λάθη και παραλείψεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη την οδηγούν σε αδιέξοδο. Απεργίες και διαμαρτυρίες είναι καθημερινές. Το ΠΑΣΟΚ βοηθούμενο από την πολιτική ηγεμονία της αριστεράς στο λαϊκισμό και απεργίες ανακάμπτει ραγδαία. Η δυσαρέσκεια της λαϊκής τάξης καθημερινά μεγαλώνει. Ο κόσμος είχε μάθει στο χρήμα και την ευημερία με τα δανικά που έπαιρνε ο Ανδρέας για να ζούμε πλουσιοπάροχα από την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Η κοινωνία δεν μπορούσε να καταλάβει την εικονική πραγματικότητα που ζούσε ο ελληνικός λαός επί ΠΑΣΟΚ. Η αποχώρηση Συμπιλίδη από τη ΝΔ για τον οποίο έχουν γραφτεί πολλά και η ιστορία θα γράψει περισσότερα οδηγεί τη ΝΔ σε εκλογές τον Οκτώβριο του 1993. Με ένα τραυματισμένο Ανδρέα Παπανδρέου και με προβλήματα υγείας αρχίζει μια σύντομη εκλογική περίοδος που θα σημαδέψει την νεότερη ελληνική ιστορία. Για την ΕΡΤ αρχίζει και πάλι μια νέα εποχή.

Φάκελος ΕΡΤ συνέχεια…μέρος 55ο εκλογές, νέες διοικήσεις. Η ιδιωτική τηλεόραση πρωταγωνιστεί σε ενημέρωση ψυχαγωγία. Ο Ε. Βενιζέλος άρχοντας των ΜΜΕ.
Keywords
φακελος, ΕΡΤ, θανατος, μεταταξεις, θανατος, φακελος, παπανδρεου, ΠΑΣΟΚ, νεα δημοκρατια, υπουργοι, βουλη, ΑΝΤ1, mega, σαμαρας, μμε, ετ1, ερα, απεργιες, εκλογες, νέα, βενιζελος, νουμερα τηλεθεασης, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 3 ιανουαριου, απεργια 7 ιανουαριου, απεργια 10 ιανουαριου, απεργια 11 ιανουαριου, απεργια 12 ιανουαριου, απεργια 13 ιανουαριου, απεργια 14 ιανουαριου, απεργια 17 ιανουαριου, απεργια 18 ιανουαριου, απεργια 19 ιανουαριου, απεργια 20 ιανουαριου, απεργια 21 ιανουαριου, απεργια 24 ιανουαριου, απεργια 25 ιανουαριου, απεργια 26 ιανουαριου, απεργια 27 ιανουαριου, απεργια 28 ιανουαριου, απεργια 31 ιανουαριου, εβερτ, απεργια 1 μαρτιου, απεργια 2 μαρτιου, απεργια 3 μαρτιου, απεργια 4 μαρτιου, απεργια 8 μαρτιου, απεργια 9 μαρτιου, απεργια 10 μαρτιου, απεργια 17 μαρτιου, απεργια 7 απριλιου, απεργια μμε, νεα κυβερνηση, εκλογες 2012, κοινωνια, τηλεθεαση, αυτοκινητα, ετ1, ηγεσια, θεμα, μμε, οικονομοπουλος, περιοδος, τηλεοραση, ωρα, mega, γεγονος, γινει, γινεται, δικη, εδρανο, εβδομαδα, ενημερωση, εποχη, ερα, ευημερια, ηγεμονια, η δικη, υπηρεσιες, κυβερνηση, κλιμα, λαθη, λογο, μανιταρια, νοοτροπια, παιδια, πνοη, προβληματα, προγραμματα, σειρες, τασος, χρημα, ωρες, δημητρης, νοσοκομειο, πληροφοριες, υγειας
Τυχαία Θέματα