Εξοδο της ελλαδας απο το ευρω δειχνει το 73% των γερμανων

12:26 11/5/2012 - Πηγή: Fimotro
«Συνέχιση του προγράμματος λιτότητας ή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη» επιθυμεί το 73% των Γερμανών αφού αυτή ήταν η απάντησή τους στο ερώτημα που έθεσε η εταιρεία ερευνών Toluna und Thoering Heer & Partner. Σύμφωνα με τα...
αποτελέσματα αυτής της δημοσκόπηςης το 73% των ερωτηθέντων ...έδειξε στην Ελλάδα την πόρτα εξόδου από το ευρώ εφόσον δεν συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας.


Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ίδιας έρευνας, το 60% των Γερμανών αντιμετωπίζει τα εκλογικά αποτελέσματα στην Ελλάδα και τη Γαλλία ως σοβαρή απειλή για το ευρώ, ωστόσο το 50% θεωρεί ότι τα προγράμματα λιτότητας δεν επαρκούν, αλλά θα πρέπει να συμπληρωθούν με στρατηγική ανάπτυξης και ενίσχυσης της απασχόλησης.

Μόνο το 25% πιστεύει ότι εφαρμόζεται η σωστή πολιτική, αλλά εκείνοι που συμφωνούν τα κράτη-μέλη της ευρωζώνης να αναλαμβάνουν τα βάρη των χρεωμένων εταίρων τους φθάνουν το 30%.

Περισσότεροι, ωστόσο, από τους μισούς ερωτηθέντες εκτιμούν ότι τα προγράμματα λιτότητας έχουν επιβαρύνει υπερβολικά τους Έλληνες και δείχνουν κατανόηση για την οργή τους.
Keywords
Τυχαία Θέματα