Ετοιμος να αποδεχθει τροποποιησεις στον κωδικα δικηγορων...

10:51 10/9/2013 - Πηγή: Fimotro
Έτοιμος να αποδεχθεί τροποποιήσεις στον Κώδικα Δικηγόρων δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου στην Επιτροπή Δικαιοσύνης και Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής. Ωστόσο υπήρξε αντιπαράθεση ...
ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση μετά το αίτημα του υπουργού για σύντμηση των διαδικασιών, προκειμένου οι εργασίες της Επιτροπής να έχουν ολοκληρωθεί έως την Πέμπτη και την επόμενη εβδομάδα να έρθει ο νέος Κώδικας Δικηγόρων στο Γ΄ Θερινό Τμήμα.
Ο γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
Ν. Βούτσης διαμαρτυρήθηκε ότι το νομοσχέδιο ήρθε χωρίς να το γνωρίζει ούτε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ η εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Ζ. Κωνσταντοπούλου υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο έρχεται κατ’ απαίτηση και εκβιασμό της τρόικα. Ο κ. Αθανασίου απάντησε από την πλευρά του ότι δεν υπάρχει κανένας εκβιασμός. Ωστόσο ο ειδικός αγορητής της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης επεσήμανε ότι ο Κώδικας Δικηγόρων είναι από τα προαπαιτούμενα της τρόικας.
Υπογραμμίζεται ότι στο άρθρο 32 το νομοσχέδιο προβλέπει μερική αναστολή της δικηγορικής ιδιότητας για τους δικηγόρους που έχουν διατελέσει βουλευτές ή ευρωβουλευτές, καθώς δεν θα μπορούν να αναλαμβάνουν υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος, ναρκωτικών, βιασμών, μαστροπείας κ.α.
Στη διάρκεια της θητείας τους, αναφέρει ο Κώδικας, «δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνουν οι ίδιοι ή έμμεσα με συνεργάτη τους και να παρίστανται είτε στην προδικασία είτε στην κύρια διαδικασία για υποθέσεις α) ναρκωτικών, β) αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωή και γ) οποιουδήποτε άλλου εγκλήματος που η φύση ή ο τρόπος εκτέλεσής του προκαλούν τις δικαιολογημένες ή εύλογες ευαισθησίες της κοινής γνώμης».
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα