Εσωκομματικοι τριγμοι στη νδ απο τη δηλωση αβραμοπουλου για συγκυβερνηση

18:18 4/3/2012 - Πηγή: Fimotro
Ποικίλες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα σενάρια για συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, τα οποία επανήλθαν με αφορμή σχετικές δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου και του Δ.Αβραμόπουλου. Ιδιαίτερα στη ΝΔ υπάρχει εσωτερική...
αναστάτωση, με στελέχη της να δηλώνουν ότι το κόμμα θα επιτύχει την αυτοδυναμία και πως σε κάθε περίπτωση πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο Αντώνης Σαμαράς.
Συγκεκριμένα,
ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να αναλάβει εκ νέου την πρωθυπουργία ο Λουκάς Παπαδήμος σε περίπτωση συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ μετά τις εκλογές, ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5 την Κυριακή, ήταν αρνητικός.
Επισήμανε ότι πρωθυπουργός θα πρέπει να είναι ο επικεφαλής του πρώτου σε δύναμη κόμματος, δηλαδή ο Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντας οποιοδήποτε άλλο σενάριο «συνταγματικό παράδοξο».
Την αντίθεσή του στην συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε, μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υφυπουργός Παιδείας Κώστας Αρβανιτόπουλος. Ο στενός συνεργάτης του Αντ.Σαμαρά εξέφρασε την άποψη ότι η ΝΔ θα είναι αυτοδύναμη.
Ο ίδιος επισήμανε: «Η ΝΔ εχει εδραιώσει ένα δημοσκοπικό προβάδισμα. Σε αυτό το ρευστό περιβάλλον υπάρχει μια μεγάλη ομάδα αναποφάσιστων. Η δικαιολογημένη διαμαρτυρία όσο πηγαίνουμε προς τις εκλογές θα γίνει ψήφος προοπτικής. Οι πολίτες θα δώσουν ψηφο εμπιστοσύνης στη ΝΔ και τον Αντωνη Σαμαρά για να προχωρήσουμε στις αναγκαίες αλλαγές και για να φέρουμε τα μέτρα αναπτυξης». Ερωτηθείς για το κόμμα του Π.Καμμένου και τους διαγραφέντες από τη ΝΔ, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε οτι «είναι ένα θέμα που θα το δούμε στην πορεία».
Keywords
Τυχαία Θέματα