Ερντογάν: τρίτες χώρες χρησιμοποιούν την ελλάδα ως δόλωμα

13:41 1/9/2020 - Πηγή: Fimotro

Προκλητικές δηλώσεις από τον Ταγίπ Ερντογάν τη στιγμή που ο Μελβούτ Τσαβούσογλου μιλά για διάλογο. Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει η Καθημερινή, έκανε λόγο για «παιχνίδι σκιών» και τόνισε πως «είναι αστείο (για άλλες χώρες) να χρησιμοποιούν ως δόλωμα την Ελλάδα, που είναι ανίκανη, ενάντια σε μια περιφερειακή και παγκόσμια δύναμη όπως η Τουρκία», ενώ έκανε αναφορές και στο Καστελλόριζο.

Τσαβούσογλου:
Ετοιμοι για διάλογο

Η Τουρκία είναι ανοιχτή σε διάλογο με την Ελλάδα, για να διευθετήσει τα ανοικτά θέματα στην Ανατολική Μεσόγειο, διαμηνύει την ίδια στιγμή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε μια στιγμή που κορυφώνονται οι προκλήσεις.

«Εάν η Ελλάδα είναι ανοιχτή στην επίλυση των ζητημάτων μέσω του διαλόγου, τότε είναι και η Τουρκία», είπε σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο ίδιος υποστήριξε ότι η Ελλάδα προσπαθεί να προκαλέσει την Τουρκία υιοθετώντας εχθρική στάση.

Μόλις χθες βέβαια η Αγκυρα εξέδωσε νέα Navtex για το Oruc Reis έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, αναγκάζοντας την Ελλάδα να προχωρήσει σε ακυρωτική Navtex.

The post Ερντογάν: Τρίτες χώρες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως δόλωμα appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα