Επίθεση μαυραγάνη σε αρχή προστασίας δεδομένων: δεν λένε την αλήθεια για το ηλεκτρονικό εισιτήριο!

10:01 2/11/2017 - Πηγή: Fimotro

Στα άκρα φαίνεται να οδηγείται η κόντρα μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ ) με αφορμή το ηλεκτρονικό εισιτήριο και τις ουρές που συνεχίζουν να σχηματίζονται στα εκδοτήρια για την προμήθεια των προσωποποιημένων καρτών.

Τόσο ο υπουργός Υποδομών, Χρήστος Σπίρτζης όσο και ο υφυπουργός, Νίκος Μαυραγάνης τις προηγούμενες ημέρες επιχείρησαν να μετατοπίσουν την ευθύνη στην απαγόρευση της Αρχής να γίνει η διαδικασία με υποβολή ηλεκτρονικής αίτησης, αλλά να υπάρχει αυτοπρόσωπη παρουσία των πολιτών.

Η Αρχή με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι όχι μόνο δεν την απαγόρευσε, αλλά αντιθέτως την επέτρεψε ρητώς, ενώ υποστήριξε ότι ηλεκτρονική υποβολή αίτησης «δεν προσκρούει στις θεμελιώδεις αρχές της προστασίας προσωπικών δεδομένων».

Ο ισχυρισμός αυτός «έβγαλε από τα ρούχα του» τον Νίκο Μαυραγάνη, ο οποίος μιλώντας στον ΑΝΤ1 υποστήριξε ότι η Αρχή δεν τηρεί τα έγγραφα – τα οποία επικαλέστηκε – και τον λόγο της: «Η Αρχή έχει πρόβλημα επικοινωνίας και γραπτού λόγου. Υπάρχουν τα σχετικά έγγραφα. Δεν λέει την αλήθεια. Μας απαγόρευσε τη δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης. Να τιμούμε τους λόγους μας. Δεν τους τηρούν και διαστρέφουν την αλήθεια».

Όπως είπε μάλιστα ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, το υπουργείο κάλεσε την Αρχή σε διάλογο, αλλά έλαβε αρνητική απάντηση: «Τους καλέσαμε σε διάλογο και μας είπαν ‘Δεν προσερχόμαστε, γιατί η Αρχή δεν «μετακινείται».

Keywords