ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

19:01 8/5/2011 - Πηγή: Fimotro
Χειροπιαστές εγγυήσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους των 110 δισ. αλλά και για οποιοδήποτε άλλο δάνειο θελήσει να πάρει η χώρα μας από τον μηχανσιμό στήριξης.Σύμφωνα με δημοσίευμα του bloomberg η Ευρώπη σκέφτεται να ζητήσει επιπλέον εγγυήσεις προκειμένου να χορηγήσει νέα δάνεια για να καλυφθούν...

τα παλαιότερα ελληνικά ομόλογα.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα για να δοθούν επιπλέον κεφάλαια μπορεί να ζητηθούν εγγυήσεις περιουσιακών
στοιχείων ή εσόδων από πωλήσεις τέτοιων στοιχείων.
Δηλαδή ακίνητα ή επιχειρήσεις του δημοσίου είτε θα μπουν ως εγγύηση ή θα πωληθούν και τα έσοδα θα διατεθούν για την κάλυψη των επιπλέον δανείων.
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να απαιτήσει από την Ελλάδα επιπλέον εγγυήσεις για να εγκρίνει την επέκταση των 110 δις. ευρώ» ενώ προσθέτει ότι το συγκεκριμένο σενάριο είχαν προτείνει οι Φιλανδοί πέρσι.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά τη συνάντηση του Λουξεμβούργου, προετοιμάζουν αυτή τη βοήθεια προς την Ελλάδα. Πέραν των έξτρα κονδυλίων, άλλα βήματα μπορεί να είναι η μείωση των επιτοκίων και η επιμήκυνση του χρέους.
Πάντως σε δηλώσεις του, εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, για θέματα προϋπολογισμού, σημείωσε: «Πρέπει να βοηθήσουμε την Ελλάδα, ώστε να βοηθήσει τον εαυτό της. Ποια είναι η εναλλακτική; Δεν θέλουμε να σπρώξουμε τα πράγματα στα άκρα, σε μια αναδιάρθρωση».
Keywords
Τυχαία Θέματα