Ενα εκατομμυριο πιστοι για τις αγιοποιησεις των δυο παπων...

16:11 27/4/2014 - Πηγή: Fimotro
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σήμερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου της Ρώμης για να παρακολουθήσουν την τελετή αγιοποίησης του πάπα Ιωάννη XXIII και του πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, δύο από τις κορυφαίες προσωπικότητες...
της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας κατά τον 20ο αιώνα.

Ο πάπας Ιωάννης XXIII, ο οποίος ηγήθηκε της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας από το 1958 έως το 1963 και δημιούργησε το εκσυγχρονισμένο Δεύτερο Συμβούλιο του Βατικανού και ο Ιωάννης Παύλος ο ΙΙ, ο Πολωνός ποντίφικας ο οποίος ήταν στην κορυφή του Βατικανού για σχεδόν 27 χρόνια και έπαιξε πρωταγωνιστικό
ρόλο στην παγκόσμια σκηνή , θα ανακηρυχτούν άγιοι από τον πάπα Φραγκίσκο.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί, προσωπικό ασφαλείας και των ειδικών παραϊατρικών ομάδων έχουν αναπτυχθεί σε περιοχές της Ρώμης όπου θα κλείσει η κυκλοφορία, σε μια τελετή που το δημαρχείο της Ρώμης εκτιμά ότι θα κοστίσει περισσότερα από 7 εκατομμύρια ευρώ.

Χιλιάδες προσκυνητές από την Πολωνία με ειδικά ναυλωμένα τρένα έφτασαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου στη Ρώμη, για να παραστούν στην τελετή με τους περισσότερους να περνούν τη νύχτα προσευχόμενοι σε εκκλησίες οι οποίες παραμένουν ανοιχτές παρά το προχωρημένο της ώρας ειδικά για την περίσταση.

Χιλιάδες άλλοι προσκυνητές αδιαφορώντας για τις ξαφνικές εναλλαγές των καιρικών συνθηκών συγκεντρώθηκαν κατά ομάδες χορεύοντας και τραγουδώντας στο κέντρο της Ρώμης ή «εγκαταστάθηκαν» σε μια ολονύκτια αναμονή κοντά στην εκκλησία του Αγίου Πέτρου με την ελπίδα της εξασφάλισης μιας καλής θέσης στην πλατεία του Βατικανού.

Παρά την τεράστια δημοτικότητα του πάπα Φραγκίσκου που προσθέτει επιπλέον κύρος στην τελετή αγιοποίησης των δύο παλαιότερων προκατόχων του, ακούγονται επικρίσεις ειδικά για την αγιοποίηση που Ιωάννη Παύλου ΙΙ, που απεβίωσε πριν από μόλις εννέα χρόνια. Κάποιοι λένε ότι αγιοποιείται πολύ γρήγορα ενώ ομάδες που εκπροσωπούν τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης από καθολικούς ιερείς, αναφέρουν επίσης ότι δεν έκανε αρκετά για να ξεριζώσει το μέγα σκάνδαλο που προέκυψε προς το τέλος της αρχιεροσύνης του και το οποίο σημαδέψει την καθολική εκκλησία έκτοτε.

Ωστόσο, η διαμάχη αυτή δεν εμποδίζει τις εκατοντάδες χιλιάδες των καθολικών πιστών να συρρέουν στη Ρώμη κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών.

«Ο πάπας Ιωάννης Παύλος ΙΙ ήταν ο πάπας που άνοιξε τις πόρτες για τους νέους και ήταν πολύ κοντά στους νέους ανθρώπους» δήλωσε μια μοναχή από την Αργεντινή, πατρίδα του σημερινού πάπα Φραγκίσκου. Στην τελετή αγιοποίησης η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στις 10 π.μ. τοπική ώρα ( 0800 GMT ), θα παραστεί και ο εν ζωή παραιτηθείς πάπας Βενέδικτος 16’.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Keywords
Τυχαία Θέματα