Ελαφονησος και νεαπολη λακωνια χωρος αποβλητων εμπορικων πλοιων! (βιντεο + φωτο)

Γράφει ο Κ.Π.
Αγαπητό Fimotro,
Η νύφη του Λακωνικού όπως ονομάζεται η Νεάπολη Βοιών Λακωνίας, το στολίδι του Λακωνικού κόλπου, που απέχει 40 χιλιόμετρα από τη Μονεμβασιά, και το θέρετρο της...
Ελαφονήσου που προσελκύουν δεκάδες χιλιάδες τουρίστες, κινδυνεύουν με αφανισμό. Αν δεν ληφθούν μέτρα, σύντομα παραλίες και
αρχαιολογικοί θησαυροί που βρίσκονται στο βυθό θα γίνουν «χαβούζα» αποβλήτων από τα αγκυροβόλια πλοίων πριν περάσουν τον Κάβο Μαλιά και το φάρο του, που δεσπόζει στα απόκρημνα βράχια ακοίμητος φρουρός της νύχτας!
Παρά τις προσπάθειες των κατοίκων της Νεάπολης που
αριθμεί (πρώην δήμος Βοιών, τώρα Μονεμβασιάς, άλλη βλακεία ο Καλλικράτης. Δήμος η Ελαφόνησος με 500 κατοίκους γιατί είναι «νησί» 400 μέτρα από στεριά και η Νεάπολη να έχει έδρα Μολάους-Μονεμβασιά 120 χιλιόμετρα απόσταση ) μαζί με τα χωριά 7.000 μόνιμους κατοίκους, κινδυνεύουν με τουριστικό αφανισμό οι θαυμάσιες παραλίες και αμμουδιές, όπως Πούντα, Λεύκη, Σίμος κλπ. Οι ψαράδες αγωνιούν καθημερινά για το μεροκάματο, αφού οι άγκυρες των πλοίων καταστρέφουν τα ψαροτόπια.
Η ανοχή του δήμου για προσωρινό αγκυροβόλιο και ανεφοδιασμό των εμπορικών πλοίων που λυμαίνονται δυό-τρεις οικογένειες έγινε «μόνιμη» και έχει φέρει τα πάνω κάτω στην ευρύτερη περιοχή μαζί με τα Κύθηρα όταν μελτέμια και βοριάδες μεταφέρουν απόβλητα στις βόρειες ακτές των Κυθήρων και οι νοτιάδες στις παραλίες της Νεάπολης. Αλήθεια η περιφέρεια, και ο κος Τατούλης τι κάνει; Ο τόπος καταστράφηκε από τις πυρκαγιές του Ιουλίου. Τώρα έχουμε και τα εμπορικά απόβλητα για να ολοκληρώσουν την καταστροφή. Το υπουργείο εμπορικής Ναυτιλίας και οι πολιτικοί άρχοντες του κοινοβουλίου που εκλέγονται στην Λακωνία αγνοούν το καυτό πρόβλημα με τα πλοία ανεφοδιασμού στις γαλάζιες θάλασσες που προστατεύεται και από το πρόγραμμα Natura 2000;
Το καθημερινό αγκυροβόλιο και ανεφοδιασμός πλοίων έχει γίνει αρρώστια των κατοίκων! Δεξαμενόπλοια και κάθε λογής πλοία αγκυροβολούν για ανεφοδιασμό η περιμένουν για πολλές μέρες εντολή για νέο ναύλο ενώ το ελάχιστο προσωπικό του λιμεναρχείου δεν μπορεί να ελέγξει την κατάσταση όπως και το τελωνείο σε παράνομες πράξεις και προϊόντα. Τα πλοία πολλές φορές απέχουν ελάχιστα μέτρα από την ακτή, όπως δείχνει και το φωτογραφικό υλικό που μας έστειλαν οι κάτοικοι και ζητούν την παρέμβαση της πολιτείας πριν ο τόπος καταστραφεί.

Το «Παυλοπέτρι» μια βυθισμένη πολιτεία ελάχιστα μέτρα από την ακτή κοντά στην Ελαφόνησο-που τώρα κινδινεύει- προξένησε το ενδιαφέρον του BBC που γύρισε ένα ντοκιμαντέρ μετά από πολλές έρευνες στο βυθό με τίτλο «Παυλοπέτρι, η πόλη κάτω από τα κύματα». Η αρχαιότερη βυθισμένη πόλη στον κόσμο!
Οι φωτογραφίες των πλοίων είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας του εγκλήματος που συντελείται. Όπως βλέπετε, τα πλοία απέχουν ελάχιστα από την ακτή και βρίσκονται αγκυροβολημένα μεταξύ Ελαφονήσου και Νεαπόλεως. Σε λίγο μπορεί και να δένουν κάβο στην παραλία και θα βάζουν σκάλα ανεφοδιασμού, ακόμα και αν έρχονται από την Κολομβία ή το Περού… Πάντως έξω από το λιμάνι του Πειραιά μετρήσαμε λιγότερα!!!
Keywords
Τυχαία Θέματα