Εκτος ελεγχου η κατασταση : νεκρη 17χρονη προσφυγας που διεμενε στο ελληνικο...

08:30 20/4/2016 - Πηγή: Fimotro
Μία 17χρονη πρόσφυγας που διέμενε στον καταυλισμό προσφύγων...
του Ελληνικού έχασε την Τρίτη τη ζωή της, μετά από σύντομη νοσηλεία της στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Η νεαρή κοπέλα βρισκόταν από τις 10 Απριλίου διασωληνωμένη, αλλά δεν κατέστη δυνατό να κρατηθεί στη ζωή.

Η κατάσταση δείχνει να βγαίνει εκτός ελέγχου, επιβεβαιώνοντας τις αντιδράσεις των δημάρχων της περιοχής, οι οποίοι έβγαλαν κραυγή αγωνίας για τις συνθήκες που επικρατούν στο Ελληνικό, με χιλιάδες ανθρώπους να διαβιώνουν μέσα σε άκρως ακατάλληλα κτίρια και δίχως επαρκή παρακολούθηση από το ελληνικό κράτος και
τις υπηρεσίες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που παρουσίασε το Star, η 17χρονη αισθάνθηκε πριν λίγες μέρες αδιαθεσία και μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο, οι γιατροί του οποίου έκριναν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Η Μαχάζ, όπως ήταν το όνομά της, δεν παρέμεινε, καθώς οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους πίσω στον καταυλισμό.

Η κατάσταση της υγείας επιδεινώθηκε όταν επέστρεψε στο χώρο του παλιού αεροδρομίου και τότε οι γονείς της τη μετέφεραν εκ νέου στο Λαϊκό Νοσοκομείο. Ωστόσο ήταν πλέον αργά, καθώς ο οργανισμός της 17χρονης κοπέλας ήταν εξαντλημένος. Πρόκειται για τον πρώτο θάνατο πρόσφυγα που διέμενε σε κέντρα φιλοξενίας ή οργανωμένη δομή, όσο μπορεί να χαρακτηρίζεται ως τέτοιος ο χώρος στο Ελληνικό.
Keywords
Τυχαία Θέματα