Εκνευρισμός της τουρκίας για την αναγνώριση της γενοκτονίας

19:23 24/4/2021 - Πηγή: Fimotro

Σε αναβρασμό η Τουρκία εν αναμονή της αναμενόμενης αναγνώρισης της Γενοκτονίας από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden, με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης να επιδίδονται σε αγώνα για να προλάβουν την κοινή γνώμη της χώρας.

Στις αγγλόφωνες εκδόσεις των τουρκικών μέσων ενημέρωσης, πέραν της προσπάθειας υποβάθμισης του θέματος, αναρτώνται άρθρα που αφορούν από τη δολοφονία Τούρκων διπλωματών τη δεκαετία του 1970, μέχρι την δημοσιοποίηση συνέντευξης με τον Αρμένιο Ορθόδοξο Πατριάρχη Sahak Masulyan που, κατά το πρακτορείο Anadolu, επικρίνει όσους

«χρησιμοποιούν ως πολιτικό εργαλείο τα γεγονότα του 1915» -όπως τα αναφέρει η Τουρκία- και… ευχαριστεί τον πρόεδρο Erdogan που «είναι ο μόνος Τούρκος πρόεδρος μέχρι στιγμής που έχει εκφράσει ανοικτά την αλληλεγγύη του με την Αρμενική κοινότητα».

Εν τω μεταξύ, ο επικεφαλής του τουρκικού κοινοβουλίου Mustafa Sentop, δήλωσε πως η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Joe Biden «θα είναι μόνο μια πολιτική δήλωση χωρίς νομική βάση».

Ο ίδιος υποστηρίζει πως «δεν υπάρχει καμία από τις συνθήκες που προσδιορίζονται από τον νόμο, ώστε να προσδιοριστούν ως γενοκτονία τα γεγονότα του 1915», προσθέτοντας πως το αίτημα της Αρμενίας για αναγνώριση της Γενοκτονίας «είναι σε αντίθεση με ιστορικά γεγονότα» και «επισκιάζει τις προσπάθειες για ομαλοποίηση των σχέσεων Τουρκίας-Αρμενίας».

Για την ιστορία, υπενθυμίζεται πως η Γερμανία αναγνώρισε επισήμως την Γενοκτονία των Αρμενίων το 2016, ενώ επίσης παραδέχθηκε και τον ρόλο που η ίδια έπαιξε στην διάπραξη της.

The post Εκνευρισμός της Τουρκίας για την αναγνώριση της Γενοκτονίας appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα