Δυο κινητοποιησεις, υπερ και κατα της εξορυξης χρυσου, σημερα στις σκουριες...

18:00 15/2/2015 - Πηγή: Fimotro
Κινητοποιήσεις υπέρ και κατά της εξόρυξης χρυσού πραγματοποιούνται σήμερα στις Σκουριές Χαλκιδικής, ...
με αμφότερες τις πλευρές να εκφράζουν την ευχή να μην υπάρξουν εντάσεις και επεισόδια.

Με δηλώσεις του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Μεταλλωρύχων, Χρήστος Ζαφειρούδας κάλεσε όσους αντιτίθενται στον εξόρυξη χρυσού να καθίσουν στο τραπέζι διαπραγματεύσεων και μέσα από έναν γόνιμο διάλογο να βρεθεί η χρυσή τομή, ώστε να μην μπει φρένο στην επένδυση της Eldorado Gold, αλλά ταυτόχρονα να ληφθούν όλες εκείνες οι δράσεις, που θα εξασφαλίσουν την προστασία
του περιβάλλοντος.

Ανέφερε ακόμη ότι στη σημερινή κινητοποίηση, που γίνεται στο εργοτάξιο στις Σκουριές, συμμετέχουν χιλιάδες εργαζόμενοι στα μεταλλεία μαζί με τις οικογένειές τους . «Δεν επιθυμούμε σε καμία περίπτωση να μπλεχτούμε σε επεισόδια με κανέναν συμπολίτη μας», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλης Παπαγεωργίου, μέλος της Συντονιστική Επιτροπής Αγώνα ενάντια στην εξόρυξη χρυσού δήλωσε: «Δεν έχουμε πρόβλημα να κάνουμε διάλογο με τους εργαζομένους στα μεταλλεία, αλλά είναι αφελές να θεωρείται ότι το μέγεθος της μεταλλευτικής δραστηριότητας που επιχειρείται και γίνεται στην περιοχή, μπορεί να ελεγχθεί, ώστε να μην καταστραφεί ο φυσικός πλούτος». Ήδη, όπως είπε, «έχουμε σοβαρό πρόβλημα με τα νερά μας, λόγω της μεταλλευτικής δραστηριότητας».

Ο ίδιος σημείωσε ότι είναι αντίθετος με τη σημερινή κινητοποίηση εκείνων που αντιτίθενται στην εξόρυξη χρυσού. «Δεν έχουμε καμία δουλειά να μπλέξουμε σε καυγάδες και εντάσεις. Εντός των επόμενων ημερών αναμένουμε την τελική απόφαση της κυβέρνησης για το τι μέλλει γενέσθαι. Σήμερα πραγματοποιούν την κινητοποίησή τους οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία και οφείλουμε να σεβαστούμε τον αγώνας τους, άσχετα εάν δεν συμφωνούμε και μάλιστα ούτε καν στο ελάχιστο», επεσήμανε.

Υπενθυμίζεται ότι οι Επιτροπές Αγώνα Χαλκιδικής και Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού πραγματοποιούν σήμερα πορεία διαμαρτυρίας απαιτώντας «την άμεση παύση των εργασιών στις Σκουριές».
Keywords
Τυχαία Θέματα