Δολοφονία στον γέρακα: τι είπε στους αστυνομικούς ο 49χρονος που συνελήφθη

16:54 12/8/2017 - Πηγή: Fimotro

«Δεν μετανιώνω για τίποτα. Του άξιζε ό,τι έπαθε. Ο γιος του φταίει για όλα. Αυτός έκλεισε δύο σπίτια. Για το όπλο μη με ρωτάτε. Δεν θα βρεθεί ποτέ».

Αυτό είπε στους αστυνομικούς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ο 49χρονος πατέρας του δολοφονηθέντος φοιτητή, ο οποίος μετά από 16 ολόκληρες ώρες ανάκρισης στα γραφεία της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ «έσπασε».

Εξαντλημένος και σε κακή ψυχολογική κατάσταση, άρχισε να μιλά για τη δολοφονία του 60χρονου, ο οποίος ήταν πατέρας του

23χρονου δράστη της εκτέλεσης του γιου.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, δεν είπε ποτέ τη φράση «εγώ το έκανα» αλλά οι αστυνομικοί έκριναν ότι υπάρχουν επαρκή στοιχεία σε βάρος του, προκειμένου να τον συλλάβουν.

Ο 49χρονος δεν γνώριζε προσωπικά τον 60χρονο. Βρήκε τη διεύθυνση κατοικίας του και άρχισε να τον παρακολουθεί, χωρίς κανείς να αντιληφθεί το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ., που επικαλείται το ρεπορτάζ της εφημερίδας, μετά τη δολοφονία του γιου του, είχε πέσει σε κατάθλιψη και πιθανότατα κατανάλωνε αντικαταθλιπτικά χάπια.

Οπώς γράφει η εφημερίδα, η Ασφάλεια έχει στην κατοχή της βίντεο από διάφορα σημεία της διαδρομής που ακολούθησε ο 49χρονος την ημέρα της δολοφονίας στις 15 Ιουλίου 2017 στον Γέρακα, ενώ στη δικογραφία συμπεριλαμβάνεται και μία σημαντική μαρτυρία από μία γυναίκα.

Από το οπτικό υλικό προκύπτει ότι την ημέρα εκείνη παρακολουθούσε για ώρα τον 60χρονο, ο οποίος λίγο πριν από τις 13.00 το μεσημέρι είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του στη λεωφόρο Μαραθώνος για να πάει για ψώνια σε απέναντι κρεοπωλείο.

Επιστρέφοντας στο όχημά του δέχθηκε την επίθεση του δράστη, ο οποίος είτε άνοιξε την πόρτα και πυροβόλησε τέσσερις φορές το θύμα είτε βρισκόταν στο εσωτερικό του αυτοκινήτου που ήταν ανοιχτό.

Οι βολίδες βρήκαν τον 60χρονο στο λαιμό και την ωμοπλάτη, από την αριστερή πλευρά του σώματός του.

Κανείς δεν άκουσε τους πυροβολισμούς, με τους αστυνομικούς να εικάζουν πως ο δολοφόνος χρησιμοποίησε όπλο με σιγαστήρα ή άλλο μετασκευασμένο όπλο.

Ενδεικτικό είναι πως το θύμα εντοπίστηκε σχεδόν τρεις ώρες αργότερα από έναν περαστικό, ο οποίος είδε τον 60χρονο να έχει γείρει στο κάθισμα του συνοδηγού και ειδοποίησε την Αστυνομία.

Όταν έφθασαν εκεί οι αστυνομικοί βρήκαν το αυτοκίνητο με αναμμένη τη μηχανή και ανοιχτό τον κλιματισμό, ενώ δεν βρήκαν κάλυκες πυροβόλου όπλου, τους οποίους είτε πήρε μαζί του ο δράστης είτε χρησιμοποίησε περίστροφο.

Keywords
Τυχαία Θέματα