Διπλη κριτικη απο τον γαπ στις κυβερνησεις σαμαρα-βενιζελου και τσιπρα-καμμενου

15:30 19/7/2016 - Πηγή: Fimotro
Μηνύματα με πολλούς αποδέκτες έστειλε από τη Ρόδο, κατά την ομιλία του στο ξενοδοχείο Rodos Palace, ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Γιώργος Παπανδρέου...
Ο Γ. Παπανδρέου εξαπέλυσε επίθεση κατά «της δεξιάς και αριστερής συντήρησης», υπεραμύνθηκε του έργου του ως πρωθυπουργός, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην τρομοκρατία, το προσφυγικό, το πραξικόπημα
στην Τουρκία καθώς και στην οικονομική κρίση. Ξεκαθάρισε ότι αν ο διάλογος για την αριστερά δεν στηριχθεί σε αξίες και ιδανικά, μακριά από συμφέροντα και μικροπολιτικές, τότε το Κίνημα δεν έχει καμία θέση σε αυτό τον διάλογο και θα κατέλθει αυτόνομο στις εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.
Οπως αναφέρει η τοπική rodiaki.gr, ο πρόεδρος του Κινήματος άσκησε έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση ΣαμαράΒενιζέλου όσο και στην κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου, οι οποίοι όπως είπε, δεν είχαν κανένα πρόγραμμα για τη χώρα, επισημαίνοντας ότι αν και τον πολέμησαν ως «αντιμνημονιακοί», τελικά υπέγραψαν πιο σκληρά μνημόνια και έλαβαν πιο σκληρά μέτρα εις βάρος του ελληνικού λαού.
Επανέλαβε την ανάγκη για εθνική συνεννόηση, διαφορετικά όπως είπε η Ελλάδα δεν θα βγει από την κρίση και υπενθύμισε ότι όταν ο ίδιος ως πρωθυπουργός ζήτησε από τον κ. Σαμαρά συνεργασία για να είναι πιο ισχυρή η διαπραγμάτευση με τους δανειστές, εκείνος αρνήθηκε.
Υποστήριξε ότι αν η προσπάθειά του είχε στηριχθεί το 2010, σήμερα η Ελλάδα θα είχε αφήσει πίσω την κρίση. «Τότε, μας πετροβολούσαν όλοι. Η έλλειψη εθνικής συνεννόησης, μας κόστισε δύο, χειρότερα, μνημόνια. Λοιδορήθηκα όσο κανείς, αλλά δεν κρατάω κακία. Δεν θα σταματήσω να δουλεύω για τις αρχές και τα ιδανικά που υπηρέτησα και ως πρωθυπουργός. Είμαι χορτασμένος από εξουσία, δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες, με ενδιαφέρει να ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση. Ελπίδα υπάρχει, όχι σαν αυτή που είδαμε στα φυλλάδια, κανονική ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Επειδή αυτά που λέμε δεν αρέσουν ούτε στην δεξιά ούτε στην αριστερή συντήρηση θέλουν να μας θάψουν. Θέλω να είμαστε το αγκάθι της αλήθειας απέναντι στο τέρας της δεξιάς και της αριστερής δημαγωγίας. Έχω απίθανη αλλεργία σε αυτή την πελατειακή λογική που θέλει τον πολίτη εξάρτημα κάθε κόμματος, και όχι ελεύθερο πνεύμα δημιουργίας», υπογράμμισε ο πρώην πρωθυπουργός.
Keywords
Τυχαία Θέματα