Διορισμος ακτινοθεραπευτριας στο και πεντε απο το υπουργειο υγειας στο ''αγλαια κυριακου''...

08:30 29/7/2015 - Πηγή: Fimotro
Το… φιλί της ζωής, λίγο πριν από την… ανακοπή, επιχειρεί να δώσει στο Ακτινοθεραπευτικό τμήμα του Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» το υπουργείο Υγείας, ...
τοποθετώντας μόνιμη ακτινοθεραπεύτρια, επιμελήτρια Β’, στη θέση της μίας και μοναδικής διορισμένης γιατρού του τμήματος που υπήρχε και η οποία παραιτήθηκε τον περασμένο Μάιο. Η παραίτηση της μόνιμης γιατρού όπως είχε αποκαλύψει το protothema.gr (δείτε εδώ:) προκάλεσε σοβαρές αρρυθμίες στη λειτουργία του, καθώς πρόκειται για το μοναδικό ακτινοθεραπευτικό τμήμα του ΕΣΥ, που προσφέρει
ανεκτίμητες υπηρεσίες υγείας στους μικρούς ασθενείς που νοσούν με καρκίνο. Ενδεικτικό είναι ότι και ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Καρκίνο «ΦΛΟΓΑ» ζητούσε την άμεση κάλυψη της θέσης της μοναδικής μόνιμης γιατρού, ενώ δήλωνε ότι προτίθεται να καλύψει τη μισθοδοσία όσων γιατρών χρειάζονταν.

Έναν μήνα αργότερα η κατάσταση παρέμενε το ίδιο δραματική. Το Ακτινοθεραπευτικό τμήμα στελεχωνόταν από έναν επικουρικό γιατρό, διορισμένο μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και από έναν νεότερο επικουρικό, δηλαδή συμβασιούχο, γιατρό που προσελήφθη τον Μάιο και ο οποίος βρίσκεται στη φάση της εκπαίδευσης. Ο Σύλλογος «ΦΛΟΓΑ» απηύθυνε έκκληση στο υπουργείο Υγείας και το θέμα αναζωπυρώθηκε. Το protothema.gr επανήλθε και πάλι στο σημαντικό αυτό ζήτημα που αφορά παιδιά και δη παιδιά που παλεύουν με τις νεοπλασίες (δείτε εδώ:).

Με σημερινή ανακοίνωσή του, το υπουργείο Υγείας, το οποίο σημειωτέον όλες αυτές τις εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι η λειτουργία του τμήματος βαίνει καλώς και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, αναφέρει ότι διορίζεται σε μόνιμη θέση ειδικευμένης γιατρού Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας με βαθμό Επιμελητή Β’ η κυρία Αικατερίνη Αλεξοπούλου. Επίσης, δίδει διευκρινίσεις για τη θητεία των επικουρικών γιατρών, αναφέροντας ότι «παρατείνεται η θητεία του επικουρικού ιατρού που λήγει στις 2/10/2015. Ο δεύτερος επικουρικός συνεχίζει κανονικά τη θητεία του καθόσον αυτός προσελήφθη τον Μάιο του 2015».

Προκηρύσσεται ακόμη άμεσα θέση εξειδικευμένου επικουρικού ιατρού με διετή θητεία, ακτινοθεραπευτικής ογκολογίας με ειδικό προσόν 18μηνη αποδεδειγμένη κλινική εμπειρία στην παιδιατρική ακτινοθεραπεία και τέλος, υπόσχεται την άμεση προκήρυξη μόνιμης θέσης Επιμελήτριας Α’.
Keywords
Τυχαία Θέματα