ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ-ΑΝΑΣΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΠΑΜΑ

21:10 8/6/2011 - Πηγή: Fimotro
Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα προηγείται κατά πολύ των πιθανών Ρεπουμπλικάνων αντιπάλων του για τις προεδρικές εκλογές του 2012, παρά την επιδείνωση των ειδήσεων για την οικονομία, αναφέρεται σε δημοσκόπηση...
 των Reuters/Ipsos που δόθηκε στη δημοσιότητα.
Ο Ομπάμα προηγείται του πλησιέστερου αντιπάλου του, πρώην κυβερνήτη της Μασαχουσέτης, Μιτ Ρόμνεϊ κατά 13 ποσοστιαίες
μονάδες.
Η σφυγμομέτρηση αυτή έγινε αφότου τα «αδύνατα» στοιχεία για την ανεργία και τη στέγαση την περασμένη εβδομάδα, έδειξαν ότι η οικονομία ανακάμπτει πολύ βραδύτερα από το αναμενόμενο.

Σε ερώτηση που υποβλήθηκε σε Ρεπουμπλικάνους ψηφοφόρους, ο Ρόμνεϊ - ο οποίος ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του την περασμένη Παρασκευή -, είναι στη δεύτερη θέση πίσω από την Σάρα Πέιλιν στον αγώνα μεταξύ των πιθανών φερέλπιδων Ρεπουμπλικάνων.

Η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκας Πέιλιν, η οποία δεν έχει ακόμη πει αν θα κατέβει στις προεδρικές το επόμενο έτος, εξασφαλίζει την υποστήριξη του 22% των ερωτηθέντων έναντι του 20% του Ρόμνεϊ.
Το ποσοστό έγκρισης του Ομπάμα αυξήθηκε κατά μια μονάδα από τον περασμένο μήνα στο 50%. Εξήντα τοις εκατό των Αμερικανών λένε ότι η χώρα τους βρίσκεται σε λάθος δρόμο, ενώ 35% λένε ότι πάει προς τη σωστή κατεύθυνση.
Keywords
Τυχαία Θέματα