Διαψεύδει ο τζανακόπουλος δυσαρέσκεια του πρωθυπουργού για τον τσακαλώτο

10:56 17/9/2017 - Πηγή: Fimotro

Στο στούντιο του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» βρέθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος απαντώντας στις ερωτήσεις του Τάκη Χατζή για την πολιτική (και όχι μόνο επικαιρότητα) αλλά και για την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ. Απαντώντας σε ερώτηση αν ο πρωθυπουργός θα «φάει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Είναι η 14η φορά μέσα σε ένα χρόνο (που το ακούω αυτό)» και πρόσθεσε: «Εγώ έχω άλλες πληροφορίες».

«(Πιστεύετε) ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική στρατηγική ανάμεσα στον πρωθυπουργό και

τον υπουργό Οικονομικών; Αυτό θα ήταν αδύνατο», σημείωσε και διευκρίνισε πως υπάρχουν «διαφορές ιδιοσυγκρασίας».

Αναφερόμενος στο θέμα της ρύπανσης του Σαρωνικού ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε πως «σε καμία περίπτωση δεν είναι ευχάριστο. Κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να βελτιωθεί η κατάσταση στον Σαρωνικό όσο πιο σύντομα».

«Η κινητοποίηση ήταν άμεση παρά το ό,τι ακούστηκε. Δεκαέξι λεπτά μετά το ατύχημα ξεκίνησε το σχέδιο έκτακτης ανάγκης».

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κουρουμπλή ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «δεν είναι ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών εν μέσω της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος». Συμπλήρωσε πως «Στο τέλος της διαχείρισης ο πρωθυπουργός θα αποτιμήσει αν ο κ. Κουρουμπλής (ενήργησε σωστά)».
Εκτίμησε, δε, πως είχαμε τη «βέλτιστη η διαχείρηση της κατάστασης επιχειρησιακά».

Παράλληλα, υποστήριξε πως «δεν μπορώ να προεξοφλήσω πότε θα καθαριστούν οι παραλίες. Το χρονοδιάγραμμα το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός. Στο Μαξίμου έγινε σύσκεψη για την πολιτική διαχείριση του θέματος. Δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές από τον πρωθυπουργό».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η δημόσια διοίκηση έχει παθογένειες» σχολιάζοντας πως «πολλά υπουργεία έχουν δομές που δεν λειτουργούν σωστά».

«Πολιτικά σχόλια για τον τρόπο αντιμετώπισης της ρύπανσης στον Σαρωνικό θα γίνουν με τον απολογισμό», ανέφερε.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις το Δημόσιο έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία», αναγνώρισε ο κ. Τζανακόπουλος.

«Υπάρχουν κέντρα παραεξουσίας στη δημόσια διοίκηση που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες και πρέπει να εξυγιανθούν» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρινίζοντας πως «η μοναδική δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό είναι η αυτή η κυβέρνηση».

«Ο Κυρ. Μητσοτάκης προτείνει τέταρτο Μνημόνιο»

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ τόνισε πως «Ο κ. Μητσοτάκης δεν φημίζεται για τη ρητορική του δεινότητα» και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη συζητά για την έξοδο από τα Μνημόνια ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει μεταρρυθμίσεις μετά το 2018. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για τέταρτο Μνημόνιο».

Ο κ. Τζανακόπουλος αναφερόμενος στις επενδύσεις τόνισε πως στην κυβέρνηση «υποστηρίζουμε τις επενδύσεις αρκεί να τηρείται ο νόμος».

κ. Χατζής διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει πως «αυτό είναι πρόταση μνημονίου».

«Η βασική πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν αφορούσε τις φοροελαφρύνσεις» εκτίμησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως «πρότεινε κατ’ εξοχήν μορφή μνημονιακής επιτροπείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,1% κατά μέσο όρο, τώρα μας λέει ότι θα προτείνει 4ο Μνημόνιο για να πάρει κάποια ανταλλάγματα», συμπλήρωσε.

«Μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το έταξε στους ιδιώτες. Μόνο εμένα δεν πούλησε εχθές», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Ο Κ. Μητσοτάκης στη ΔΕΘ πρότεινε μια δέσμη μέτρων που αποτελεί τον πυρήνα του 4ου Μνημονίου», τόνισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα