Δεν θα υπάρξει συμφωνία για την ελλάδα στο eurogroup, λένε οι βρυξέλλες…

Δυσκολεύουν τα πράγματα για την κυβέρνηση καθώς δυσάρεστα είναι τα νέα που έρχονται από τις Βρυξέλλες σχετικά με το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, καθώς πληθαίνουν ολοένα οι φωνές που μιλούν για μη επίτευξη συμφωνίας. Χαρακτηριστική, είναι η εκτίμηση ανώτερου αξιωματούχου της Ευρωζώνης, που θεωρεί απίθανη την επίτευξη μιας συμφωνίας-πακέτο στο Eurogroup της Δευτέρας, «γκρεμίζοντας» τις όποιες ελπίδες που είχαν καλλιεργηθεί, τοποθετώντας το χρονικό

πλαίσιο συμφωνίας μετά το Eurogroup και πριν το τέλος του έτους.

Υποστηρίζει ότι, «έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος μεταξύ των Ευρωπαϊκών θεσμών και των ελληνικών Αρχών και οι διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες γίνονται σε «κλίμα καλής συνεργασίας», όμως παραμένουν ανοιχτά ζητήματα, κυρίως στο θέμα των εργασιακών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το «καλύτερο σενάριο» θα ήταν μια «τεράστια πρόοδο στο τεχνικό επίπεδο» ως το Eurogroup και συμφωνία μεταξύ ελληνικών Αρχών, Ευρωπαϊκών Θεσμών και ΔΝΤ πριν τα Χριστούγεννα.

Διευκρίνισε πως τα τεχνικά κλιμάκια έχουν «κολλήσει» και πλέον δεν είναι σε θέση να προχωρήσουν τις διαπραγματεύσεις, και για αυτό το λόγο θα χρειαστεί πρωτοβουλία σε ανώτερο επίπεδο, αφήνοντας να εννοηθεί πως απαιτείται πολιτικός διάλογος.
Κατά τον ίδιο η ζώνη του ευρώ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να είναι σε θέση να καταλήξουν σε συμφωνία για τη συμμετοχή του ΔΝΤ, χωρίς να έχουν προσδιοριστεί οι «ακριβείς λεπτομέρειες» για τη μεσοπρόθεσμη μείωση του χρέους.

Keywords
Τυχαία Θέματα