''δεν μπορουμε να δεχθουμε λυση που δεν ειναι λυση''...

18:16 2/12/2013 - Πηγή: Fimotro
ΕΠΑΝΕΜΦΑΝΙΣΗ ΣΙΟΥΦΑ ΜΕΣΩ ΚΥΠΡΟΥ
Στην Κύπρο μετέβη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας μετά από πρόσκληση της Ένωσης Κρητών Κύπρου για να παρευρεθεί στις εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα...
Κατά την
ομιλία του ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε εκτενώς στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι πριν από 40 χρόνια «ο αγώνας της Μαρτυρικής Κύπρου, χάθηκε κάτω από τις ξένες δολιεύσεις, και την κατάρα του διχασμού».
Όπως είπε, «η άκαρπη παρέλευση του χρόνου λειτουργεί για τη μονιμοποίηση των τετελεσμένων της εισβολής, της κατοχής, του εποικισμού και της εθνοκάθαρσης».
Θέλοντας να στείλει μήνυμα στην τουρκοκυπριακή πλευρά και στην Άγκυρα ο πρώην πρόεδρος της Βουλής είπε ότι είναι «άλλο λύση του Κυπριακού και άλλο κατάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Το πρώτο το θέλουμε οι Έλληνες περισσότερο από κάθε άλλο. Το δεύτερο το θέλουν εκείνοι που βιάζονται να τινάξουν στον αέρα τις διεθνείς στρατηγικές συμμαχίες της Κύπρου και να ελέγξουν τον ενεργειακό πλούτο της Αν. Μεσογείου. Κι αυτό είναι ανάγκη να ξεκαθαριστεί, την ώρα αυτή, που είμαστε στα πρόθυρα ενός νέου κύκλου διαλόγου», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με τον κ. Σιούφα, «οι Έλληνες κάναμε, στα χρόνια που πέρασαν, τόσες υποχωρήσεις, που δεν μας επιτρέπουν να μιλούμε πια για δίκαιη λύση».
«Δεχθήκαμε λύση, που δεν είναι δίκαιη. Δεν μπορούμε, όμως, να δεχτούμε λύση, που δεν είναι λύση. Κι αυτό έχουμε χρέος να το πούμε καθαρά, έτσι ώστε να ενισχύσουμε τη διαπραγματευτική μας θέση και στρέψουμε τις πιέσεις στην άλλη πλευρά», κατέληξε.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα