Δεκτό το αίτημα των εργαζομένων του δολ για αποδέσμευση ενός λογαριασμού

12:06 13/2/2017 - Πηγή: Fimotro

Αποδεσμεύεται τελικά ο τραπεζικός λογαριασμός που ζητούσαν οι εργαζόμενοι στο ΔΟΛ προκειμένου να πάρουν μέρος των δεδουλευμένων τους.

Η πρόεδρος των Πρωτοδικών Βασιλική Μπάστα πριν από λίγο ανέστειλε την προσωρινή διαταγή που είχε εκδοθεί την περασμένη εβδομάδα και διέταξε την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού που διατηρεί η ΔΟΛ στην Alpha Bank προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία «για

την λειτουργία της επιχείρησης και την έκδοση των εντύπων του ΔΟΛ».

Συγκεκριμένα η δικαστική λειτουργός αναφέρει ότι «διατάσσω την αποδέσμευση του τραπεζικού λογαριασμού στην Alpha Bank προκειμένου κάθε κατατεθισσόμενο από την έκδοση της παρούσας και εφεξής σε αυτόν τον λογαριασμό ποσό είτε από την εταιρείας Άργος ΑΕ είτε από τρίτους οφειλέτες της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΔΟΛ να διατίθεται ελεύθερα από την τελευταία αποκλειστικά και μόνο για τις ανάγκες της εξακολούθησης της λειτουργίας της επιχείρησης και ειδικότερα για την κάλυψη των εξόδων λειτουργία της και την καταβολή της μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτήν».

Με την ίδια απόφαση η δικαστική λειτουργός απαγορεύει οποιαδήποτε μεταβολή ή διάθεση οποιουδήποτε άλλου περιουσιακού στοιχεία του ΔΟΛ.

Λίγο πριν την έκδοση της απόφαση πάντως η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων είχε καλύψει με ανακοίνωσή της το δικαστή που είχε εκδόσει εκείνη την προσωρινή διαταγή τονίζοντας πως ο ρόλος του «είναι εφαρμοστικός των κανόνων δικαίου που τίθενται από την εκτελεστική και νομοθετική εξουσία». Με ανακοίνωσή της η ΕΔΕ σημείωνε χαρακτηριστικά:

«Ο δικαστής δεν θέτει τους κανόνες, ούτε διαμορφώνει το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις και παρέχουν την εργασία τους οι εργαζόμενοι. Τα αίτια της οικονομικής κρίσης, που οδηγεί σε κλείσιμο επιχειρήσεων και σε ανεργία χιλιάδων εργαζομένων, οφείλουμε να τα αναζητήσουμε πιο βαθιά και όχι με αποπροσανατολιστικούς αφορισμούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα