Χάος ανομίας στην ασοεε καταγγέλλουν φοιτητές

06:42 9/11/2019 - Πηγή: Fimotro
«Κατασκευάζονται μέχρι και μολότοφ μέσα στο πανεπιστήμιο»

Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ, με τους κουκουλοφόρους να δημιουργούν καθεστώς απόγνωσης και φοιτητές να καταγγέλλουν ότι οι μολότοφ που εκτοξεύονται στους αστυνομικούς έξω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών κατασκευάζονται μέσα στο ίδρυμα.

Συγκεκριμένα, φοιτητές μίλησαν στον ΣΚΑΪ, φορώντας κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται, και κατήγγειλαν πράγματα απίστευτα:

«Κάτω

στο υπόγειο είναι γνωστό ότι υπάρχει το στέκι των αντιεξουσιαστών» είπε ένας φοιτητής, συμπληρώνοντας ότι επιτέθηκαν και σε διοικητικό υπάλληλο επειδή θεώρησαν ότι δεν ήθελε την κατάληψη του κτιρίου «Βανκούβερ».

«Γνώριζαν μάλλον ότι είχε κάποιες αντίθετες θέσεις οπότε τον γρονθοκόπησαν το περασμένο Σαββάτο με κλωτσιές και γροθιές στο σώμα» δήλωσε μια φοιτήτρια.

Στο στόχαστρο ο πρύτανης

Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατεί στην ΑΣΟΕΕ είναι και οι απειλές που γράφτηκαν στην πρόσοψη του Ιδρύματος κατά του πρύτανη του πανεπιστημίου Εμμανουήλ Γιακουμάκη από αντιεξουσιαστές, μετά την επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο «Βανκούβερ».

Όπως προειδοποιούν ο κ. Γιακουμάκης θα είναι ο επόμενος στόχος τους, εάν η αστυνομία μπει στο Πανεπιστήμιο.

«Καθημερινά βλέπουμε το πανεπιστήμιο να μετατρέπεται σε εμπόλεμη ζώνη… Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου δημιουργούν επεισόδια» αναφέρει ο φοιτητής, ο οποίος κρύβει το πρόσωπό του για τον φόβο αντιποίνων.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει τελείως… Εμείς οι ίδιοι φοβόμαστε να κυκλοφορήσουμε και μέσα στη σχολή και τριγύρω», υπογραμμίζει από την πλευρά της η φοιτήτρια.

«Καμπανάκι» και από τη Σύγκλητο

Αξίζει να σημειωθεί πως η ίδια η Σύγκλητος του ΟΠΑ έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου την Πέμπτη, προειδοποιώντας για «εκδήλωση στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος επεισοδίων ικανών να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των μελών της κοινότητάς του».

«Στα επεισόδια αυτά πρωταγωνιστούν άγνωστοι που εισέρχονται και εξέρχονται ανεξέλεγκτα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος, είτε για να χρησιμοποιήσουν τους χώρους του Ιδρύματος ως ορμητήριο για συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις, είτε για να βεβηλώσουν το κτήριο, επιχειρώντας να τρομοκρατήσουν τα μέλη της κοινότητας» σημειώνει η Σύγκλητος, εκφράζοντας «την έντονη ανησυχία της για την κατάσταση αυτή, καθώς συχνά καταστρέφονται υποδομές πυρόσβεσης, αποκλείονται έξοδοι του κτηρίου, δημιουργούνται ασφυκτικές συνθήκες λόγω ρίψης δακρυγόνων και μολότοφ, προκαλείται πανικός και τίθεται σε κίνδυνο η ασφάλεια των φοιτητών και του προσωπικού».

«Τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας επιθυμούν και δικαιούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε περιβάλλον ελευθερίας χωρίς βία και φόβο» επισημαίνει η Σύγκλητος στην ανακοίνωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα