Μπερδευτηκαν τα «βρακια» με τα «σωβρακα»!

Γράφει ο Κ.Π.
«Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται
από ανίκανους» Georges Clemenceau Γάλλος Πρωθυπουργός 1841-1929
Aγαπητό Fimotro,
Αυτή η ρήση του Γάλλου πρωθυπουργού με έκανε πραγματικά να αναρωτηθώ, μήπως τελικά, απεικονίζει την...
απόλυτη αλήθεια για την ελληνική πολιτική ζωή του τόπου; Μήπως από μια κυβέρνηση ηλιθίων, φθάσαμε σε μια κυβέρνηση ανικάνων; Και ξέρετε αγαπητοί φίλοι, τον ηλίθιο τον γνωρίζεις τον προσπερνάς, διότι είναι ηλίθιος «βλάξ» και ακίνδυνος. Ο ανίκανος είναι πιο επικίνδυνος και από τον «τρελό». Έχει πάντα το όπλο γεμάτο και ανά πάσα στιγμή μπορεί να στην «ανάψει» και να το καταλάβεις όταν αρχίσεις να αιμορραγείς.

Εδώ όμως τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο επικίνδυνα, και μάλιστα άκρως επικίνδυνα. Διότι, από μια κυβέρνηση ηλιθίων δεν περάσαμε σε μια κυβέρνηση ανικάνων. Αλλά σε μια κυβέρνηση «ηλιθίων-ανικάνων» και έγινε ένα μείγμα εκρηκτικό, με τη σύμπραξη των δυο πολιτικών εταίρων, αφού οι νυν διαδέχτηκαν τους πρώην και έκαναν αυτή την «εκρηκτική» σύνθεση!!!

Έτσι μπορεί να την γλιτώσεις από τον ηλίθιο και να την πατήσεις από τον ανίκανο, η αντίστροφα. Με δυο λόγια μπερδεύτηκαν «τα βρακιά με τα σώβρακα» και άντε να τα ξεμπερδέψεις. Αφορμή για το σχόλιο αυτό μου έδωσαν οι καθημερινές δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, που σχεδόν, αυτοδιαψεύδονται μεταξύ τους, για αποφάσεις και δηλώσεις τους. Ένα κλασικό παράδειγμα είναι η ΕΡΤ-ΝΕΡΙΤ. Ο νόμος 4173/13 μετά το «μαύρο» είναι «σαφής» αλλά ανίκανος να τρέξει τον φορέα, παρά τις διαβεβαιώσεις του «μείγματος» που αναφέραμε. Βγαίνει λοιπόν ο «άρχοντας» του φορέα ΥΦΥΠΟΥΡΓΑΡΑ κ. Καψής στην Le Monde και λέει:

Όλες οι διαδικασίες στελέχωσης της ΝΕΡΙΤ θα γίνουν με απόλυτη διαφάνεια! Σε καμία περίπτωση δεν εγγυόμεθα την επαναπρόσληψη των υπαλλήλων της ΕΡΤ ή της ΔΤ. Το μόνο, που υποσχόμαστε, είναι να πάρουμε τους πιο ικανούς υπαλλήλους για κάθε θέση, μέσω διαφανούς διαδικασίας».

Στην ίδια εφημερίδα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης μιλά περί ελέγχου του δημόσιου φορέα ραδιοτηλεόρασης την οποία αναγκάζεται να διορθώσει στη συνέχεια, ενώ η απαντησή του στην εφημερίδα είναι σαφής: «η κυβέρνηση επιζητούσε μία δημόσια ραδιοτηλεόραση πιο ελεγχόμενη».

Και έρχεται ο υπουργός επικρατείας και τους αδειάζει όλους, καταργώντας σχεδόν τον 4173/13 ιδρυτικό νόμο της ΝΕΡΙΤ σε άσχετο νομοσχέδιο. Στα κρυφά, περνά νέες ρυθμίσεις για τη λειτουργία του φορέα. Ο νέος νόμος 4203/2013 με τις «ρυθμίσεις θεμάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας» περιλαμβάνει το άρθρο 24 που υπογράφει ο υπουργός Επικρατείας Δ.Σταμάτης. Το άρθρο αυτό, καταργεί τις διατάξεις του νόμου ίδρυσης της ΝΕΡΙΤ (νόμος 4173/2013) και εγκαθιδρύει την αδιαφάνεια και τον απευθείας έλεγχο στην εταιρεία αλλά και νομιμοποιεί το «ξεπούλημα» του τηλεοπτικού προγράμματος.

Τελικά ποιος έχει τον έλεγχο του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα; Όποιος διαβάσει το άρθρο 24 θα καταλάβει, ότι κάθε παράγραφος κρύβει και έναν «σκελετό» για την κυβέρνηση, αφού αυτή διορίζει το προσωπικό που επιθυμεί, όπως ο αιθεροβάμων κ. Καψής που σε 2-3 μήνες όλα θα λειτουργούσαν ρολόι!

Φίλοι η ΕΡΤ υπάρχει, δεν έχει μπει λουκέτο, γιατί ζει στις καρδιές των Ελλήνων. Είναι ένα σύμβολο στην καρδιά του Ελληνισμού, και όταν τα βρακιά και σώβρακα μπουν στο πλυντήριο από την πολύ βρώμα που θα έχουν πιάσει, ίσως, κάποιο άλλο πλυντήριο, να βγάλει καθαρά ρούχα με άρωμα και ευωδιά που θα αναπνεύσει ο Ελληνικός λαός και το σύμβολό του!

Είναι αρκετά δύσκολα όταν έχεις να κάνεις με βρακιά και σώβρακα και πρέπει να επιλέξεις μεταξύ των δύο! Τουλάχιστον αν υπήρχαν πιτζάμες κάτι θα γινόταν!!!
Keywords