Αποσυρθηκε η διαταξη για τις μειωσεις των συνταξεων του οαεε...

18:08 25/4/2013 - Πηγή: Fimotro
...ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ 35%...
Αποσύρεται οριστικά η διάταξη που περιλαμβανόταν στο πολυνομοσχέδιο που κατατίθεται απόψε στην Βουλή και η οποία προέβλεπε «κούρεμα» 30%-35% των νέων συντάξεων του ΟΑΕΕ.
Σύμφωνα με πλήροφορίες, οι έντονες αντιδράσεις ...
αλλά και το «βέτο» του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου,
οδήγησαν τον υπουργό Εργασία, Γ. Βρούτση, στο να ανακοινώσει την απόσυρση της διάταξης , ενώ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών.

Νωρίτερα, σε επιστολή της προς τον Πρωθυπουργό και τους Αρχηγούς των Πολιτικών Κομμάτων η ΓΣΕΒΕΕ ζητούσε άμεσα συνάντηση μαζί τους, ύστερα από πληροφορίες ότι στο πολυνομοσχέδιο το οποίο κατατίθεται στη Βουλή για να ψηφισθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, συμπεριλαμβανόταν αιφνιδιαστική τροπολογία με την οποία άλλαζε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων του ΤΕΒΕ.

«Σφαγιάζονται οι συντάξεις κατά 35% ανεξαρτήτως του ύψους» αναφέρει η ΓΣΕΒΕΕ και τονίζει «με τη τροπολογία αυτή ισχυρίζονται ότι θα εξοικονομήσουν 25.000.000. Όσο δηλαδή κόστισε η ρουσφετολογική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας που πρόσφατα ψηφίσθηκε (ενοικιαζόμενα δωμάτια) αποστερώντας ισόποσα έσοδα για τον ΟΑΕΕ. Σημειωτέον ότι υπάρχει και ρητή δέσμευσή της Κυβέρνησης για ΜΗ μείωση των συντάξεων».

Και η ΓΣΕΒΕΕ κατέληγε: «Καλή διαχείριση και γνώση εκ μέρους της διοίκησης και πολιτικής ηγεσίας χρειάζεται ο ΟΑΕΕ και όχι περικοπές συντάξεων. Και προπάντων σοβαρός Διάλογος για εξεύρεση λύσεων για τον πλέον υποχρηματοδοτούμενο από τον Κρατικό προϋπολογισμό ασφαλιστικό Οργανισμό στην Ελλάδα».

Νωρίτερα, ο κ. Βρούτσης είχε επιβεβαιώσει την ύπαρξη της διάταξης και, όπως είχε πει, αυτή η απόφαση είχε ληφθεί, καθώς κάποιες κατηγορίες έφταναν σε ποσοστά αναπλήρωσης 130% σε σχέση με τις εισφορές τους.

Όπως είχε αναφέρει, η ρύθμιση αφορούσε όσους έχουν πάρει ήδη τη σύνταξη, αλλά στους μελλοντικούς συνταξιούχους, κυρίως επαγγελματοβιοτέχνες του πρώην ΤΕΒΕ.

Ο «εξορθολογισμός», όπως το χαρακτήρισε, έχει στόχο την εξοικονόμηση περίπου 25 εκατ. ευρώ το χρόνο, προκειμένου να καλυφθεί εν μέρει το «κενό» των περίπου 600 εκατ. ευρώ από την μη επιβολή (για μια διετία) της εισφοράς επί του τζίρου των καταστημάτων που συνταντούσε εμπόδια γιατί απειλούσε με «λουκέτο» τις επιχειρήσεις.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα