ΑΠΟΧΗ ΑΝΤΙ ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗΣ ΔΙΑΛΕΞΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ Η ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

08:06 5/11/2011 - Πηγή: Fimotro
Να μην παραστεί στην ψηφοφορία για τον επόμενο προϋπολογισμό σκληρής λιτότητας, αντί να τον καταψηφίσει, επέλεξε η αντιπολίτευση στην Πορτογαλία -κίνηση που ο κυβερνητικός συνασπισμός καλωσορίζει λέγοντας πως συμβάλλει στην εικόνα «εθνικής ενότητας» της...
Λισαβόνας στο εξωτερικό. Η Πορτογαλία πασχίζει να αποδείξει σε δανειστές και αγορές πως δεν έχει ομοιότητες με «άλλους διασωθέντες», ενώ κυβερνητικά στελέχη να δηλώνουν μετά την εξέλιξη πως «είναι σημαντικό η Λισαβόνα να προβάλει μία διαφορετική εικόνα από
άλλες χώρες, δείχνοντας πως μπορεί να υπερβεί τα προβλήματά της».

Η κυβέρνηση συνασπισμού έχει επαρκή δύναμη ώστε να περάσει με τις δικές της κοινοβουλευτικές ψήφους τον προϋπολογισμό του 2012. Ωστόσο, καταψήφιση από το αντιπολιτευόμενο Σοσιαλιστικό Κόμμα θα υπονόμευε την εικόνα ευρείας πολιτικής συναίνεσης, όπως σημειώνει το Reuters.

«Είναι σημαντικό η Πορτογαλία να δείξει πως έχει διαφορετική πολιτική πραγματικότητα από άλλες χώρες και μπορεί να υπερβεί τα προβλήματά της» ανέφερε ο Ζοάο Αλμέιντα, εκπρόσωπος του CDS-PP, του μικρότερου κόμματος του κυβερνητικού συνασπισμού.

Οι Σοσιαλιστές θα είναι απόντες από την ψηφοφορία σε πρώτη ανάγνωση του προσχεδίου την επόμενη εβδομάδα και από την τελική ψηφοφορία στις 29 Νοεμβρίου -θα προσπαθήσουν όμως, όπως αναφέρουν, να να διαπραγματευτούν τροποποιήσεις με στόχο τη μείωση του ύψους των περικοπών που σχεδιάζονται για τους μισθούς στο δημόσιο τομέα.

Ο αρχηγός της κοινοβουλευτικής ομάδας του PSD, του μεγαλύτερου κόμματος στον κυβερνητικό συνασπισμό, ανέφερε πως το κόμμα του είναι ανοικτό σε διάλογο με τους Σοσιαλιστές για το προσχέδιο του προϋπολογισμού.
Keywords
Τυχαία Θέματα