Απο το πασοκ η πρωτη υποψηφιοτητα για τις δικηγορικες εκλογες της αθηνας...

20:18 7/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Η πρώτη ανακοίνωση για κάθοδο στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές της Αθήνας έγινε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα από τον Παναγιώτη Περάκη.
Υπενθυμίζεται ότι οι ...
εκλογές στον πρώτο επιστημονικό Σύλλογο της χώρας (ΔΣΑ) λειτουργούν ως exit polls για τις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Πανελλαδικά
οι εκλογές στους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας για την ανάδειξη νέων προέδρων και νέων Διοικητικών Συμβουλίων θα διεξαχθούν στις 23 Φεβρουαρίου 2014, ενώ για τους Δικηγορικούς Συλλόγους που έχουν περισσότερα από 2.000 μέλη, η ψηφοφορία θα συνεχιστεί και την επόμενη μέρα (24 Φεβρουαρίου 2014).

Ο δεύτερος γύρος των δικηγορικών εκλογών, σε περίπτωση που κανένας υποψήφιος πρόεδρος δεν συγκεντρώσει την απόλυτη πλειοψηφία κατά το πρώτο γύρο, θα διεξαχθεί μεταξύ των δύο πρώτων, στις 2 Μαρτίου 2014, ενώ στους Συλλόγους με περισσότερα από 2.000 μέλη η ψηφοφορία παρατείνεται και την 4η Μαρτίου 2014.

Ο κ. Περάκης, ο οποίος σήμερα είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις επικείμενες δικηγορικές εκλογές της Αθήνας.

Μάλιστα, μαζί με την ανακοίνωση, 24 δικηγόροι (μεταξύ αυτών και τρεις καθηγητές Πανεπιστημίου) από διάφορους πολιτικούς χώρους, εκφράζουν την στήριξή τους στην υποψηφιότητα του κ. Περάκη. Στους 24 αυτούς περιλαμβάνεται και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΣΑ Γιάννης Χαρακτηνιώτης, ο οποίος δεν θα συμμετέχει στις φετινές δικηγορικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Περάκης ήταν επικεφαλής συνδυασμού και στις προηγούμενες εκλογές του ΔΣΑ το 2011, καθώς είχε έλαβε το δακτυλίδι από το σημερινό γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλα Κανελλόπουλο. Ο τελευταίος κατερχόταν στις εκλογές του ΔΣΑ με δικό του συνδυασμό, αλλά μετά την ενασχόλησή του με την πολιτική, «παρέδωσε» τον συνδυασμό στον κ. Περάκη.

Επισήμως, ο κ. Περάκης δεν έχει λάβει το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ, αλλά όπως λένε συνεργάτες του, διατηρεί στενές σχέσεις με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Επίσης, η κάθοδος του κ. Περάκη στις δικηγορικές εκλογές της Αθήνας, δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ, αν ληφθεί μάλιστα υπόψη ότι την τελευταία δεκαετία κύριο χαρακτηριστικό των εκλογών στον ΔΣΑ είναι η πολυδιάσπαση.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα