''αισθητη η βελτιωση του επιχειρηματικου κλιματος στην ελλαδα''...

23:02 17/2/2014 - Πηγή: Fimotro
Για αισθητή βελτίωση του επιχειρηματικού κλίματος στην Ελλάδα έκανε λόγο ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, μιλώντας σήμερα ...
σε σεμινάριο του ΟΟΣΑ με θέμα η «Ευρωζώνη σε σταυροδρόμι».

Αναφερόμενος στην χώρα μας ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι στην Ελλάδα «έχει υπάρξει αυξημένος ανταγωνισμός στο λιανικό εμπόριο, ο οποίος κατέστη πιο ανταγωνιστικός», μια εξέλιξη που, όπως σημείωσε,
οδήγησε μεταξύ άλλων σε μεγάλη ανάκαμψη του τουρισμού.

Πάντως, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του Eurogroup εξέφρασε την ανησυχία του για την ενίσχυση της άκρας δεξιάς στον κοινοτικό Βορρά και Νότο.

Ειδικότερα, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφέρθηκε στις επιφυλάξεις που διατυπώνονται συχνά σε ορισμένες βόρειες χώρες σε σχέση με το ενδεχόμενο χορήγησης νέας βοήθειας προς την Ελλάδα, αλλά και στην κόπωση που παρατηρείται σε χώρες του Νότου αναφορικά με τις συνταγές λιτότητας που τους επιβάλλονται.

Τέλος, υπογράμμισε επίσης την ανάγκη τόνωσης των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων στις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, υποχρέωση που όμως, όπως είπε, δεν θα πρέπει να περιορίζεται σε αυτές.

Σύμφωνα με τoν κ. Ντάισελμπλουμ, η προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα και για τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωζώνης, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκονται υπό πίεση από τις αγορές.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα