Αισιοδοξια απο τους ευρωπαιους, ''καμπανακι'' απο το δντ...

22:25 25/1/2014 - Πηγή: Fimotro
Ομοβροντία δηλώσεων επιφύλασσε η τελευταία ημέρα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας με τους περισσότερους Ευρωπαίους πολιτικούς ...
και οικονομικούς παράγοντες να εμφανίζονται συγκρατημένα αισιόδοξοι για το μέλλον τόσο της Ευρωζώνης όσο και της Ε.Ε την ίδια στιγμή που η κυρία Κριστίν Λαγκάρντ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον αποπληθωρισμό στην Ευρωζώνη.

Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως τα περισσότερα προβλήματα για την Ευρωζώνη
αποτελούν παρελθόν και πως η νομισματική ένωση προς την ανάπτυξη αλλά εξακολουθούν να υφίστανται ζητήματα τα οποία πρέπει να επιλύσουν συγκεκριμένες χώρες καλώντας τες να παραμείνουν προσηλωμένες στην εφαρμογή διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων. Ο πρόεδρος της ΕΚΤ παρόλο που αναφέρθηκε στις επιτυχημένες προσπάθειες της Ελλάδας της Πορτογαλίας και της Ιταλίας, τόνισε πως δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού.

Ο κ. Ντράγκι τόνισε πως τα stress tests της ΕΚΤ προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης θα τονώσουν περαιτέρω την εμπιστοσύνη προς το τραπεζικό σύστημα.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του eurogroup και υπουργός Οικονομικών των Κάτω Χωρών, Γερούν Ντάισελμπλουμ αναφερόμενος στα stress tests ευχήθηκε να υπάρξουν κάποια “άσχημα νέα” για μερικές ευρωπαϊκές τράπεζες διότι με αυτόν τον τρόπο θα αποδειχθεί πως τα πράγματα πηγαίνουν όντως καλύτερα.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Μονοκομματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ υπογράμμισε πως υφίσταται σοβαρός κίνδυνος αποπληθωρισμού για την Ευρωζώνη, ενώ ο κ. Ντράγκι τόνισε πως η ΕΚΤ είναι έτοιμη να δράσει σε περίπτωση περαιτέρω μείωσης του πληθωρισμού, λέγοντας πως τα επιτόκια θα παραμείνουν χαμηλά ή ενδέχεται να μειωθούν περισσότερο για μια συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα