Αυτά οδήγησαν στην επίθεση της εοκ κατά μπακς και νβα

22:01 19/8/2017 - Πηγή: Fimotro

Στην ΕΟΚ θεωρούν πως οι Μπακς εξ αρχής δεν επιθυμούσαν τη συμμετοχή του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο Ευρωμπάσκετ και έψαχναν τρόπους να την… ακυρώσουν.

Στην ανακοίνωσή της για την απουσία του Γιάννη Αντετοκούνμπο από το Ευρωμπάσκετ η ΕΟΚ

κατηγορεί ευθέως τους Μπακς πως με τις… ευλογίες του ΝΒΑ ουσιαστικά ανάγκασαν τον 22χρονο άσο να απουσιάσει από το Ευρωμπάσκετ.

Στις τάξεις της ομοσπονδίας θεωρούν πως εξ αρχής η ομάδα του Μιλγουόκι δεν επιθυμούσε τη συμμετοχή του μεγάλου σταρ της στη διοργάνωση. Ήδη, από πέρσι, χρειάστηκε μεγάλη προσπάθεια από τον ίδιο τον παίκτη για να εξασφαλίσει την άδεια να παίξει στο Προολυμπιακό Τουρνουά, ενώ φέτος, με το συμβόλαιο 100 εκατ. δολαρίων που υπέγραψε να τίθεται πλέον σε ισχύ, δεν ήθελε να πάρει το παραμικρό ρίσκο με τη συμμετοχή του, ούτε καν να καταπονηθεί επιπλέον εν όψει της νέας σεζόν.

Άλλωστε για τους Μπακς ο Αντετοκούνμπο δεν είναι απλώς ο κορυφαίος τους παίκτης, αλλά ένας franchise player, το πρόσωπο της ομάδας και μια μηχανή «παραγωγής» χρημάτων. Το ίδιο ισχύει και για το ΝΒΑ, που βλέπει στο πρόσωπό του έναν νέο αστέρα, με τεράστια απήχηση στα μικρά παιδιά και περιθώρια για εμπορική «εκμετάλλευση». Γι’ αυτό, άλλωστε, έγιναν αυτό το καλοκαίρι και τα δύο ταξίδια του 22χρονου άσου στις τεράστιες αγορές των Φιλιππίνων και της Κίνας, το δεύτερο μάλιστα εν μέσω της προετοιμασίας της Εθνικής.

Η ΕΟΚ εδώ και καιρό είχε αντιληφθεί τις πιέσεις από τους Μπακς (που όπως και τα προηγούμενα χρόνια είχαν στείλει δικό τους άνθρωπο για να παρακολουθεί από κοντά κάθε βήμα του Αντετοκούνμπο στην Εθνική) και γνώριζε πως κάτι αντίστοιχο γινόταν και στην πλευρά του παίκτη. Στην ανακοίνωσή της, δε, είναι σαφές πως δεν αφήνει αιχμές για τη στάση του Γιάννη, ο οποίος ήρθε από την πρώτη μέρα στην προετοιμασία, συμμετείχε σε όλες τις δραστηριότητες (π.χ. ήταν παρών στην παρουσίαση της φανέλας ή στο τουρνουά της Πάτρας κι ας μην αγωνίστηκε) και ήταν σαφές πως ήθελε να παίξει θεωρώντας και ο ίδιος πως το πρόβλημά του δεν ήταν τόσο σοβαρό ώστε να απουσιάσει.

Στην ομοσπονδία πλέον περιμένουν τις εξετάσεις του παίκτη. Και φυσικά αν διαπιστώσουν πως η διάγνωση είναι… υπερβολική, δεν θα διστάσουν να το πουν δημοσίως. Άλλωστε από τη σημερινή ανακοίνωση είναι προφανές πως δεν έχουν καμία διάθεση για διπλωματία και είναι διατεθειμένοι να έρθουν σε ρήξη ακόμη και με το ΝΒΑ βλέποντας πως ανάλογη δυσαρέσκεια για αντίστοιχες πιέσεις προς παίκτες υπάρχει και από άλλες ομοσπονδίες ανά τον κόσμο.

ΠΗΓΗ:sport.fm

Keywords
Τυχαία Θέματα