Αυστηροτατες συστασεις σεμετα προς την κυβερνηση για τους φορολογικους ελεγχους...

22:42 4/6/2013 - Πηγή: Fimotro
Αυστηρές συστάσεις προς την κυβέρνηση προκειμένου να εντατικοποιήσει τους φορολογικούς ελέγχους και να αντιμετωπίσει δραστικά την φοροδιαφυγή, κυρίως των πλουσίων και των ελεύθερων επαγγελματιών, έκανε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Άλγκιρντας Σεμέτα,...
αρμόδιος για θέματα Φορολογίας και Τελωνειακής Ένωσης, Ελέγχου και Καταπολέμησης της Απάτης.
Συγκεκριμένα, ο επίτροπος μιλώντας στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με θέμα «Βελτίωση των εργαλείων λήψης αποφάσεων
με σκοπό την ενίσχυση της ανάκαμψης» είπε για την πάταξη της φοροδιαφυγής ότι: «Πολλά πρέπει να γίνουν για να θεωρείται ακέραιο το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα. Υπάρχει αργή πρόοδος μέχρι τώρα. Εργαλεία υπάρχουν πολλά αλλά απαιτείται πολιτική βούληση».
Επισήμανε μάλιστα πως οι εφορίες πρέπει να επανδρωθούν με «αξιόπιστο προσωπικό» και πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί «οφείλουν να προχωρήσουν σε πιο σκληρή συλλογή φόρων προς αυτούς που προσπαθούν να τους αποφύγουν. Δηλαδή προς τους πλούσιους και τους ελεύθερους επαγγελματίες».
Πέραν αυτών, ο κ. Σεμέτα εκτίμησε ότι η Ελλάδα θα μπει σε ρυθμούς ανάπτυξης εντός του 2014 υποστηρίζοντας ότι «τα μέτρα που έχουν ληφθεί βρίσκουν ανταπόκριση και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο ελληνικός λαός και να είναι αισιόδοξος».
Keywords
Τυχαία Θέματα