Oμολογησα χωρις τη θεληση μου...

18:30 22/8/2013 - Πηγή: Fimotro
Ο Κινέζος πρώην πολιτικός Μπο Σιλάι, ο οποίος κατηγορείται για διαφθορά, αρνήθηκε σήμερα κατά την έναρξη της δίκης του ότι δωροδοκήθηκε...
από τον επιχειρηματία Τανγκ Σιαολίν, υποστηρίζοντας ότι αρχικά είχε παραδεχθεί την ενοχή του ενώπιον της πειθαρχικής επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος «χωρίς τη θέλησή του».
«Ομολόγησα χωρίς τη θέλησή μου όταν κατέθεσα στην πειθαρχική επιτροπή (του Κομμουνιστικού Κόμματος) ότι ο Τανγκ Σιαολίν μού έδωσε χρήματα τρεις φορές», ανέφερε.
Ο Μπο Σιλάι, πρώην γραμματέας του Κόμματος στην Τσονγκίνγκ, κατηγορείται για υπεξαίρεση δημοσίων πόρων προς
ίδιον όφελος και προς όφελος της οικογένειάς του.
Επίσης κατηγορείται μαζί με τη σύζυγό του και το γιο τους για δωροληψία ύψους 21,79 εκατομμυρίων γιουάν (2,67 εκατομμυρίων ευρώ).
Το δικαστήριο έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα την πρώτη εδώ και 17 μήνες φωτογραφία του 64χρονου Μπο Σιλάι, ντυμένου με άσπρο πουκάμισο και μαύρο παντελόνι, αδυνατισμένου, ανάμεσα σε δύο αστυνομικούς.
Η δίκη του Μπο την οποία παρακολουθούν πέντε μέλη της οικογένειάς του και 19 δημοσιογράφοι, σηματοδοτεί την κορύφωση του μεγαλύτερου πολιτικού σκανδάλου στην Κίνα, από το 1976 και το τέλος της Πολιτιστικής Επανάστασης του Μάο.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα