Eurobank: ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες

14:50 23/2/2021 - Πηγή: Fimotro

Η Eurobank συμπληρώνει φέτος 21 χρόνια παρουσίας στην ψηφιακή τραπεζική και είναι σε θέση, ειδικά στην τρέχουσα δύσκολη συγκυρία της πανδημικής κρίσης, να παρέχει στους πελάτες της ένα πλήρες, ψηφιακό δίκτυο, προϊόντων και υπηρεσιών. Η Τράπεζα αξιοποιεί όλα τα εναλλακτικά κανάλια, και, συγκεκριμένα, το e–Banking –για επιχειρήσεις και για ιδιώτες–, το Eurobank Mobile

app (m–Banking) -για ιδιώτες και για επιχειρήσεις– από κινητά τηλέφωνα και tablet, αλλά και το v–Banking, την πρωτοποριακή υπηρεσία -που πρώτη εισήγαγε-, με στόχο μια ευκολότερη καθημερινότητα για τους πελάτες της, 24/7, με ασφαλή, απλό και λειτουργικό τρόπο.

Οπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση, η αναγκαιότητα που επιβάλλει η πανδημία, λόγω των διαδοχικών lockdown, δρα καταλυτικά για την ολοκλήρωση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου, που είναι μια πολυετής στρατηγική προτεραιότητα για την Eurobank, με ιδιαίτερη βαρύτητα και στο νέο, δεκαετές αναπτυξιακό σχέδιο του Οργανισμού για την “Eurobank 2020–2030”. Στόχος είναι μια απλή, λιτή, σύγχρονη ψηφιακή τράπεζα, με ευελιξία αναβάθμισης, σύμφωνα με τα νέα καταναλωτικά πρότυπα και συνήθειες, σε περιβάλλον οξύτατου ανταγωνισμού και από μη παραδοσιακούς παίκτες. Μόνο κατά την τελευταία τριετία, η Eurobank έχει επενδύσει άνω των 150 εκατ. ευρώ για την τεχνολογική της αναβάθμιση και συνεχίζει, ακόμη πιο δυναμικά, το επενδυτικό της πλάνο, με στόχο μια νέα γενιά προϊόντων και υπηρεσιών με τον πελάτη στο επίκεντρο.

Από 700 πελάτες στο e–Banking, το 2000, σήμερα η Τράπεζα έχει περισσότερους από 2,2 εκατομμύρια ψηφιακούς πελάτες ενώ, μετά από 20 χρόνια, έφτασε να εξυπηρετεί ψηφιακά:

-120.000 πελάτες την ώρα,
-3.400 πελάτες τo λεπτό,

-90 πελάτες το δευτερόλεπτο.

Μέσω των ψηφιακών καναλιών της Τράπεζας εκτελούνται 478.000 εγχρήματες συναλλαγές την μέρα,000 την ώρα ή 1.400 τo λεπτό, αντίστοιχα.Το 2020 οι πελάτες που χρησιμοποίησαν τις υπηρεσίες e-Banking και m-Banking ήταν 30%περισσότεροι σε σχέση με το 2019 ενώ, το 52% αυτών χρησιμοποίησαν το Mobile Αpp, σημειώνοντας αύξηση σχεδόν 42% σε ετήσια βάση.

Στο διάστημα 16 Μαρτίου 2020 – 31 Ιανουαρίου 2021 οι συναλλαγές μέσω Eurobank Mobile Banking αυξήθηκαν κατά 70%. Tο 70% των Mobile χρηστών χρησιμοποιεί, αποκλειστικά, το Eurobank Mobile App για τις συναλλαγές του με την Τράπεζα ενώ νέες, διευρυμένες λειτουργικότητες παρέχει το αναβαθμισμένο Eurobank Business App.

Κατά το διάστημα Μαρτίου 2020 – Δεκεμβρίου 2020:Tο 29% των συνολικών αιτήσεων πιστωτικών καρτών έγινε μέσω e–Banking ενώ καταγράφηκε ετήσια αύξηση 38% στις εκδόσεις προπληρωμένων καρτών.Καταγράφηκε αύξηση 21% στη συνολική παραγωγή ψηφιακών πωλήσεων.Η εξυπηρέτηση μέσω των Social Media σημείωσε άνοδο 70% ενώ αύξηση 50% παρουσίασε η εξυπηρέτηση μέσω της ιστοσελίδας www.eurobank.gr, με την Τράπεζα να σημειώνει τη μεγαλύτερη αύξηση σε αναζητήσεις χρηστών για το e–BΗ διαθεσιμότητα των εναλλακτικών καναλιών του e–Banking, του m–Banking και του v–Banking, προσεγγίζει ήδη το 100% ενώ στο διάστημα 16 Μαρτίου 2020 – 31 Ιανουαρίου 2021, οι συνολικές εγγραφές μέσω Digital On Boarding αυξήθηκαν κατά 156% σε ετήσια βάση.Η πρωτοποριακή υπηρεσία v–Banking με νέες διευρυμένες υπηρεσίες για ιδιώτες και επιχειρήσεις, εξυπηρετεί, ήδη, 000 επαγγελματίες και 2.500 ιδιώτες πελάτες της Τράπεζας και παρουσιάζει αλματώδη άνοδο στον αριθμό κλήσεων από πελάτες, κατά 48% στο πρώτο δίμηνο του 2021 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2020. Αυξημένες κατά σχεδόν 55,5% είναι οι ημερήσιες video κλήσεις σε ετήσια βάση. Μόνο κατά την διάρκεια του πρώτου διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2021, έγιναν 7.306 κλήσεις για την εξυπηρέτηση πελατών μέσω v-Banking, δηλαδή 220 και πλέον κλήσεις την ημέρα.

Η Eurobank παρέχει εμπλουτισμένες ψηφιακές δυνατότητες και υπηρεσίες:

Δυνατότητα απόκτησης Online προϊόντων όπως, Προσωπικό Δάνειο έως €30.000 και χωρίς εξασφάλιση, απόκτηση Πιστωτικής Κάρτας, αλλά και πρωτοποριακές υπηρεσίες όπως Cards Control και AccountAggregation.Ανέπαφες πληρωμές από το κινητό τηλέφωνο, γρήγορα και με ασφάλεια μέσω του Eurobank Wallet.Tο πρόγραμμα Business Banking e–Commerce solutions, ένα ολοκληρωμένο όχημα που περιλαμβάνει τόσο τραπεζικές όσο και μη τραπεζικές υπηρεσίες –και με τη συνεργασία τρίτων εταιρειών- για τη μετάβαση των επιχειρήσεων στο e–commerce, οι υπηρεσίες PayGate και Cheque Express για τη διευκόλυνση των εισπράξεων, το Exportgate για την ενίσχυση της εξωστρέφειας και το Digital Academy for Business για την ψηφιακή ετοιμότητα των επιχειρήσεων.

Η Eurobank επενδύει σε πολυετείς συνεργασίες με ισχυρούς, διεθνείς ομίλους, όπως η Microsoft, η Accenture, η IBM, η Deloitte, η Cisco και η HPE, για την ψηφιακή της εξέλιξη. Να σημειωθεί επίσης πως η Eurobank είναι μια από τις λίγες ελληνικές εταιρείες που εξασφάλισαν, άμεσα και μαζικά, πολύ υψηλά ποσοστά τηλεργασίας, με περισσότερους από 6.000 εργαζομένους του Ομίλου να έχουν τη δυνατότητα να είναι πλήρως λειτουργικοί εξ’ αποστάσεως, συμβάλλοντας στη συλλογική προσπάθεια για την ανάσχεση της πανδημίας.

The post Eurobank: Ψηφιακές λύσεις για επιχειρήσεις και ιδιώτες appeared first on Fimotro.

Keywords
Τυχαία Θέματα