Enaλλακτικα σχεδια στη συναντηση γεωργιαδη - μητσοτακη...


Τα καίρια ζητήματα της μεταρρύθμισης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, καθώς και εναλλακτικά σχέδια στην περίπτωση συνέχισης της απεργίας των γιατρών...
του ΕΟΠΥΥ συζητήθηκαν σε συνάντηση των υπουργών Υγείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αδ. Γεωργιάδη και Κ. Μητσοτάκη.
Στο μεταξύ, σκληραίνει η αντιπαράθεση του υπουργείου Υγείας με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ, εν μέσω της απεργίας και μετά την απόφαση να διακοπούν οι συμβάσεις όσων απεργούν, αλλά διατηρούν παράλληλα ανοικτά τα ιδιωτικά τους ιατρεία.
Διάλογο με όλους (κόμματα και γιατρούς) για την υγεία είναι έτοιμος να κάνει ο κ. Γεωργιάδης, αλλά χωρίς να κάνει πίσω στο ζήτημα των απολύσεων, σύμφωνα με όσα είπε στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα.
Από πλευράς του ο υφυπουργός Υγείας, Αντ. Μπέζας, δήλωσε στο ΑΜΠΕ, με αφορμή τη διακοπή των συμβάσεων ότι «η συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών εκβιάζει και όχι το υπουργείο Υγείας».
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΠΟΣΕΥΠ - ΕΟΠΥΥ επιτέθηκε στον κ. Μπέζα, σημειώνοντας ότι «αντί για συγκεκριμένες σοβαρές απαντήσεις στα απεργιακά αιτήματα της ΠΟΣΕΥΠ– ΕΟΠΥΥ, με ύφος χιλίων καρδιναλίων από το περιστύλιο της Βουλής, εκτόξευσε απειλές για διακοπή συμβάσεων, σε μία προσπάθεια να διασπάσει και να κάμψει το απεργιακό μέτωπο».
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας δέχθηκε τα πυρά και του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), ο οποίος την κάλεσε «να σταματήσει ενέργειες και συμπεριφορές οι οποίες προσβάλλουν τον ιατρικό κόσμο, υποδαυλίζουν και καλλιεργούν κλίμα έντασης και διχαστικών πρακτικών, σε μια περίοδο που η περίθαλψη του ελληνικού λαού χρειάζεται σοβαρή αντιμετώπιση και ενδυνάμωση, αντί της αποδυνάμωσης δομών και λειτουργιών».
Έκκληση για «σοβαρότητα και ψυχραιμία» από τους ιθύνοντες «ώστε να μην αποβούν μοιραίες για τον ασθενή πολίτη οι ακρωτηριαστικές αποφάσεις της αδιαλλαξίας αυτών που έχουν την Υγεία στα χέρια τους» απηύθυνε με τη σειρά του ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), Γ. Πατούλης.
Πηγή : naftemporiki.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα