Akyρωθηκε η συνενετευξη του σταυρου θεοδωρακη στο νικο χατζηνικολαου...

23:27 22/4/2014 - Πηγή: Fimotro
...ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Ο ΝΙΚΟΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ...
Πέρασε από πολλά... κύματα η εκπομπή της 28ης Απριλίου του Νίκου Χατζηνοκολάου, με καλεσμένο τον μέχρι πρότινος συνάδελφό του και νυν πολιτικό αρχηγό, Σταύρο Θεοδωράκη, με αποτέλεσμα,...
τελικά, να ακυρωθεί.

Η ατυχής έκβαση της προγραμματισμένης για την επόμενη Δευτέρα συνέντευξης του επικεφαλής του «Ποταμιού» στο γνωστό δημοσιογράφο και στην εκπομπή «Στον Ενικό», που προβάλλεται από το Star,
επιβεβαιώθηκε σήμερα, από τον ίδιο τον Νίκο Χατζηνικολάου, που την ανακοίνωσε τόσο μέσω Twitter όσο και «on air».

Ερωτηθείς εάν ισχύει η είδηση της ακύρωσης της συνέντευξης, συγκεκριμένα, επειδή ο κ. Θεοδωράκης δεν ήθελε να απαντήσει σε ερωτήσεις από ομάδα δημοσιογράφων, ο κ. Χατζηνικολάου απάντησε: «Ισχύει. Του ζήτησα εξ αρχής να καθίσει απέναντι σε τρεις ή τέσσερις δημοσιογράφους, όπως είχα κάνει στο παρελθόν και με τον Αλέξη Τσίπρα».

Σε δηλώσεις του στο δελτίο του Star, δε, ο κ. Χατζηνικολάου επανήλθε στο θέμα, τονίζοντας: «Τους όρους σε μια εκπομπή τους βάζει ο προσκαλών, δεν τους βάζει ο προσκαλούμενος».

Όπως είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ είχε αποδεχθεί να μιλήσει και με δημοσιογράφους στην εκπομπή, σήμερα, σε νεώτερη επικοινωνία, είχε αλλάξει γνώμη. «Γι' αυτό ακύρωσα την πρόσκλησή μου» είπε ο παρουσιαστής της εκπομπής.

Από την πλευρά του, το «Ποτάμι», σε ανακοίνωση στον επίσημο δικτυακό του τόπο, αναφέρει τα εξής: «Το Ποτάμι επιβεβαιώνει πως ο Σταύρος Θεοδωράκης προτείνει δημόσια συζήτηση με τους πολιτικούς αρχηγούς και βέβαια με τον Πρωθυπουργό και τον Αλέξη Τσίπρα, είτε όλοι μαζί, είτε με τον καθένα ξεχωριστά. Το Ποτάμι δεν θέτει κανέναν όρο, αρκεί οι κανόνες της συζήτησης να τεθούν από δημοσιογράφους και όχι από κόμματα. Όσον αφορά στο θέμα που προέκυψε με τη συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στο Star, είχαμε συμφωνήσει με την πρόταση του Νίκου Χατζηνικολάου για μία συνέντευξη, με τους ίδιους όρους με τους οποίους πραγματοποιήθηκαν συνεντεύξεις άλλων πολιτικών αρχηγών στην ίδια εκπομπή (του Αλέξη Τσίπρα στις 14.10.2013, του Πάνου Καμμένου στις 28.10.2013 και του Δημήτρη Κουτσούμπα στις 3.2.2014). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις οι πολιτικοί αρχηγοί απαντούσαν στα ερωτήματα του Νίκου Χατζηνικολάου και του κοινού που είχε προσκληθεί στην εκπομπή. Σήμερα, υπήρξε αιφνιδιαστικά μια νέα πρόταση από την πλευρά των συνεργατών του Νίκου Χατζηνικολάου: ο Σταύρος Θεοδωράκης να δεχτεί ερωτήσεις από πάνελ δημοσιογράφων που θα επέλεγε η εκπομπή και όχι μόνο από το κοινό όπως συνέβη με όλους τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς. Τους εξηγήσαμε ότι αυτού του τύπου η συνέντευξη παραπέμπει στα ντιμπέιτ που ήδη έχουμε προτείνει. Ντιμπέιτ με πολιτικούς αρχηγούς, διακαναλικά, στα οποία θα συμμετέχουν δημοσιογράφοι από διαφορετικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, και όχι ντιμπέιτ του ενός, κατ' εξαίρεση, από μια εκπομπή, ενός μόνο καναλιού».

Αξίζει να επισημανθεί ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, η εν λόγω συνέντευξη του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ήταν εξ αρχής «προβήματική».

Και αυτό, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, καθώς ο αρχηγός του «Ποταμιού» είχε θέσει ως προϋπόθεση να έχει γνώση και λόγο για το κοινό που θα συμμετείχε στην εκπομπή.

Ο κ. Θεοδωράκης φέρεται να είχε διατυπώσει το εν λόγω αίτημα, επικαλούμενος την εμπειρία του από τις συγκεντρώσεις του κόμματός του σε διάφορες πόλεις, στις οποίες, ακριβώς επειδή ήταν ανοιχτές, κάποια άτομα, προσκείμενα στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως έχει καταγγείλει ο ίδιος, εισχωρούσαν ανάμεσα στο πλήθος και προσπαθούσαν να «προβοκάρουν» με συγκεκριμένες ερωτήσεις, δημιουργώντας εντυπώσεις.

Παρά την αρχική αντίθεση Χατζηνικολάου στο εν λόγω αίτημα, η πλευρά Θεοδωράκη επέμεινε και έτσι ο δημοσιογράφος φέρεται να είχε υποχωρήσει.

Παρόλα αυτά, υπό το πρίσμα των νέων εξελίξεων και κατόπιν των νέων εμποδίων που προέκυψαν, η εμφάνιση του Σταύρου Θεοδωράκη στην εκπομπή της 28ης Απριλίου, ακυρώθηκε.
Πηγή : protothema.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα