288 εκατ. ευρω θα βαλει η εθνικη στα ταμεια απο την πωληση της ngmi

08:39 3/2/2016 - Πηγή: Fimotro
Τη σημαντική βελτίωση της κεφαλαιακής της επάρκειας πετυχαίνει εκ νέου η Εθνική Τράπεζα μετά τη σύναψη συμφωνίας για την πώληση της NBGI Private Equity στο...
πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης του Ομίλου. Η Εθνική Τράπεζα
της Ελλάδος όπως ανακοινώθηκε συνήψε οριστική συμφωνία για την πώληση του 100% της συμμετοχής της στα 11 Κεφάλαια Επιχειρηματικών Συμμετοχών που κατέχει άμεσα ή έμμεσα και τα οποία διαχειρίζεται η NBGI Private Equity Limited σε κεφάλαια επενδυτικών συμμετοχών τα οποία διαχειρίζεται η Deutsche Bank Private Equity και η Goldman Sachs Asset Management.
Η διαχείριση των κεφαλαίων αυτών και των συναφών επενδύσεων θα συνεχίσει να υλοποιείται από την υφιστάμενη διοικητική ομάδα μαζί και με άλλα στελέχη που θα οριστούν από τους αγοραστές, υπό νέο διαχειριστικό όχημα που θα δημιουργηθεί άμεσα για τον σκοπό αυτό.
Η ολοκλήρωση της συναλλαγής αναμένεται εντός του πρώτου εξαμήνου του 2016, με την προϋπόθεση λήψης των απαραίτητων εγκρίσεων από την Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς της Βρετανίας και τις αρχές που εποπτεύουν την τήρηση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας και τους κανόνες περί ανταγωνισμού. Το συμφωνημένο τίμημα των 288 εκατ. ευρώ ενισχύει τη ρευστότητα της ΕΤΕ και αυξάνει τον δείκτη ίδιων κεφαλαίων πρώτης διαβάθμισης κατά περ. 6μ.β. (pro forma).
Η Greenhill Cogent Europe ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος και η Proskauer Rose ως νομικός σύμβουλος της ΕΤΕ σχετικά με τη συναλλαγή.
Η DBPE είναι ο επενδυτικός βραχίονας της Deutsche Bank που διαχειρίζεται ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια. Με περιουσιακά στοιχεία πελατών αξίας πάνω από 11 δισ. δολάρια και εικοσαετή εμπειρία στις επενδυτικές δραστηριότητες, η DBPE ανήκει στους κορυφαίους διαχειριστές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων της Ευρώπης. Με γραφεία στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Σιγκαπούρη, η DBPE έχει δημιουργήσει συνεργασίες με περισσότερες από 250 διαχειριστές ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων ανά τον κόσμο.
Η μονάδα Εναλλακτικών Επενδύσεων και Επιλογή Διαχειριστών είναι μέρος της Goldman Sachs Asset Management.
Keywords
Τυχαία Θέματα