Συγκλονιστικη καταθεση φιλου του π. φυσσα για τη νυχτα της δολοφονιας #gdtrial

Τα μέλη της Χρυσής Αυγής δρουν με στρατιωτικούς όρους και εντολές υποστήριξε καταθέτοντας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο φίλος του Παύλου Φύσσα, Δ. Μελαχινόπουλος, ο οποίος ήταν παρών στη δολοφονία.
«Ήθελαν να σκοτώσουν τον Παύλο. Εγώ έκανα εκείνο το βράδυ την αναγνώριση του δολοφόνου. Είχα επάνω μου τα αίματα του φίλου μου. Όταν ήρθε το ασθενοφόρο, ο Παύλος ήταν πια βαρύς, είχε καταρρεύσει. Βοήθησα τους τραυματιοφορείς να σηκώσουν τον φίλο μου....» κατέθεσε εμφανώς συγκινημένος
στο δικαστήριο ο φίλος του Παύλου Φύσσα, και πρόσθεσε:
«Δρουν με στρατιωτικούς όρους. Μόνο με εντολές. Υπάρχει ιεραρχική δομή. Τα τάγματα εφόδου δρουν συντεταγμένα μετά από εντολές. Κι εκείνο το βράδυ αυτοί που χτυπούσαν τον Παύλο ήταν σαν να έκαναν έναν κλοιό γύρω του, να ετοίμαζαν τον χώρο για τον Ρουπακιά».
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Σε βάρος ποιων στρέφονται τα τάγματα εφόδων;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Σε όσους είναι εναντίον στα πιστεύω τους. Σε βάρος αλλοδαπών και αντιφασιστών. Ακόμα και σεξιστικοί είναι οι λόγοι των επιθέσεων τους. Την ώρα της δολοφονίας του Παύλου από τον Ρουπακιά, οι άλλοι χτυπούσαν τα πόδια τους κάτω για να τον εμψυχώνουν.
Ο μάρτυρας υποστήριξε πως οι στίχοι των τραγουδιών που έγραφε με τον Παύλο Φύσσα είχαν κυρίως αντιφασιστικό περιεχόμενο.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Είχε προκαλέσει με τους στίχους του ο Παύλος;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Απ΄ ό,τι ξέρω όχι.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ήταν σε κάποιο κόμμα;
ΜΑΡΤΥΡΑΣ: Όχι.
Tο βράδυ της δολοφονίας
Keywords
Τυχαία Θέματα