Πληθαίνουν οι «βολές» κατά ΝΑΤΟ


Σκηνές χάους εκτυλίχθηκαν στην Τρίπολη μετά την ανακοίνωση του θανάτου του γιου του Μουαμάρ Καντάφι, Σαΐφ αλ Αραμπ, τη στιγμή που τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για «στρατηγικό λάθος» από συμμαχικής πλευράς.
Την ώρα που περίπου 2.000 Λίβυοι συγκεντρώνονταν στην Τρίπολη για να παραστούν στην κηδεία του προτελευταίου γιου
-και όχι του νεότερου όπως είχε αρχικά θεωρηθεί- του Λίβυου ηγέτη και ενώ οι συμμαχικές δυνάμεις συνέχιζαν να διατηρούν επιφυλάξεις για τον θάνατο του Σαΐφ αλ Αραμπ, ο στρατός του Καντάφι επιδιδόταν σε νέο σφυροκόπημα της μαρτυρικής πόλης Μισράτα, η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο αντίστασης των αντικαθεστωτικών.
Ωστόσο, εκπρόσωπος των εξεγερμένων επισήμανε πως οι βομβαρδισμοί του στρατού σταμάτησαν μετά από επέμβαση των νατοϊκών δυνάμεων.
Οπως επισημαίνεται, η επανάληψη των επιθέσεων από πλευράς δυνάμεων του Καντάφι στη Μισράτα είχαν ως κύριο στόχο να αποτραπεί η προσέγγιση πλοίου με ανθρωπιστική (βάσει πληροφοριών των συμμαχικών δυνάμεων) βοήθεια και ήρθε μόλις λίγες ώρες μετά τη λεηλασία ξένων πρεσβειών στη λιβυκή πρωτεύουσα, που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση των εναπομεινασών διπλωματικών αποστολών από τη χώρα. Μετά την επίθεση όχλου σε κτίρια του ΟΗΕ, ο διεθνής οργανισμός ανακοίνωσε την εγκατάλειψη της Λιβύης από το προσωπικό του, ενώ το κλείσιμο της διπλωματικής αντιπροσωπείας της ανακοίνωσε χθες και η Τουρκία, η οποία κρατούσε ανοιχτή την πρεσβεία της σε μια προσπάθεια να διαδραματίσει ρόλο μεσολαβητή.


Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα