Ολα για τους τραπεζιτες: η eurobank πούλησε κόκκινα δάνεια με έκπτωση97% στην intrum justitia

-Αντι να κανουν εκπτωση 97% στους δανειοληπτες την εκαναν σε fund!
- Η χρεοκοπημενη Eurobank του Λατση, (ο οποιος τωρα το παιζει αρωγος της αναπτυξης μεσω της Lamda Development η οποια εχει αναλαβει την "αναπλαση" του Ελληνικου), αφου ανακεφαλαιοποιηθηκε μεσω κρατικης χρηματοδοτησης την οποια πληρωνει ο λαος μεσα απο τα Μνημονια... πλεον πουλαει τα κοκκινα δανεια της σε ξενα funds με εκπτωση 97% συνεχιζοντας
ετσι να εισπραττει ζεστο χρημα στα ταμεια της...
Με έκπτωση 97% -πολύ μεγαλύτερη από όσο ανέμενε η αγορά - έγινε τελικά η… μητέρα των συναλλαγών πώλησης προβληματικών δανείων σε fund από την Eurobank. Το τίμημα για το deal φαίνεται χαμηλό, αλλά στην πραγματικότητα η τράπεζα είναι κερδισμένη.
Ο πήχης του τιμήματος για το πακέτο «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων χωρίς εξασφαλίσεις έπεσε αρκετά, σε σχέση με τις αρχικές προσδοκίες ότι τα δάνεια θα πωλούνταν με τίμημα όχι χαμηλότερο από 7% του κεφαλαίου.
Όπως ανακοίνωσε η Eurobank, η συναλλαγή έκλεισε με την Intrum Justitia, την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης προβληματικών δανείων στην Ευρώπη, με τίμημα που ανέρχεται περίπου σε 3% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα