ΚΩΦΕΥΕΙ Ο ΟΣΕ ΣΕ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΕ ΑμΕΑ

Συνεχείς τους τελευταίους μήνες οι καταγγελίες επιβατών με αναπηρία για τις ελλείψεις προσβασιμότητας στους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας παραμένουν αναπάντητες από τους υπευθύνους. Μεταξύ πολλών σταχυολογούμε δύο ενδεικτικά παραδείγματα: Από τις 8 Φεβρουαρίου η χρήστρια αναπηρικού αμαξιδίου Κατερίνα Μωραίτου, έχει ζητήσει την επισκευή των ανελκυστήρων στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας. Οταν το αίτημα διατυπώθηκε οι ανελκυστήρες ήταν επί δύο ήδη μήνες εκτός λειτουργίας, στην ίδια κατάσταση παραμένουν και σήμερα άλλους δυόμισι μήνες μετά. Αρχές Μαρτίου, το μέλος του Δ.Σ. του πανελλήνιου συλλόγου
παραπληγικών (ΠΑΣΠΑ) Σοφοκλής Αλέπης, κατήγγειλε τις ελλείψεις του σταθμού Νέας Περάμου του πραστιακού. Αναλυτικότερη η καταγγελία του Σ. Αλέπη μας υποχρεώνει να σταθούμε σ’ αυτήν ολίγον περισσότερο.

Ιδού λοιπόν τι κατήγγειλε το μέλος του Δ.Σ. του ΠΑΣΠΑ, που σημειωτέον ζει στη Νέα Πέραμο και εργάζεται στην Αθήνα (κέντρο), άρα χρησιμοποιεί τον προαστιακό καθημερινά:  Ο Σταθμός της Νέας Περάμου είναι πρακτικά εγκατελελειμμένος. Ο υπάλληλος του εκδοτηρίου εισητηρίων έχει ... εξαφανιστεί. Ο ένας εκ των δύο ανελκυστήρες δεν λειτουργεί. Συχνά πυκνά χαλάει η γεννήτρια ρεύματος, πράγμα που σημαίνει ότι δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός. Δεν λειτουργούν τα ακυρωτικά μηχανήματα εισητηρίων. Δεν υπάρχει καν η δυνατότητα απρόσκοπτης καταγγελίας όλων των παραπάνω διότι η φωνητική πύλη (τηλέφωνο 11 10)  δεν έχει τη δυνατότητα καταγραφής παραπόνων!
Διαβάστε περισσότερα »
Keywords
Τυχαία Θέματα